
Sült cukkini szeletek
Gyors, egyszerű és finom, azaz tökéletes zöldségköretnek is mondhatnánk. Ha már unod a rizs és krumpli minden verzióját, vagy a borsó-répa-kukorica kombót, akkor tégy egy próbát ezzel a recepttel! Parmezánnal sütve az igazi!
Hozzávalók
- 2 db közepes méretű cukkini, fél cm-es karikákra vágva
- 1 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 50 g reszelt parmezán
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és helyezzünk rá sütőrácsot. (A rácson sütésre azért van szükség, mert így nem marad a szelet alja nedves.) A cukkini sütésének legjobb módja, ha magas hőmérsékleten, rövid ideig sütjük. Ez azt jelenti, hogy a zöldség nem lesz túl puha és pépes, de az oldalai enyhén karamellizálódnak, ami még több ízt ad.
- Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Adjuk hozzá a cukkini szeleteket, és forgassuk össze.
- A cukkiniszeleteket egy rétegben sorakoztassuk a tepsi rácsára egymás mellé, és szórjuk meg mindegyik szelet tetejét finomra reszelt parmezán sajttal. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Megjegyzés
Ez egy nagyszerű, alacsony szénhidráttartalmú köret, és akkor is fogyasztható, ha keto életmódot követsz. Remek köret lehet minden kedvenc főételed mellé, a csirkétől a tenger gyümölcséig, a húsos és a vegetáriánus ételekig egyaránt.
Tápanyagok
Energia: 105kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!