Szuperfood saláta lazaccal és krémes fokhagymás öntettel
Könnyű és egészséges, fehérjében gazdag vacsora ötlet. Készítsd el percek alatt, hogy élvezhesd a színes salátát omlós lazaccal és egy csepp krémes öntettel.
Hozzávalók
- 1/2 kg ¼ lazacfilé
- 120 g zsírszegény natúr joghurt
- 60 g majonéz
- 2 ek citromlé
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 ek apróra vágott friss metélőhagyma
- 2 tk szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 500 g apróra vágott fodros kel vagy spenót
- 140 g apróra vágott brokkoli
- 180 g apróra vágott vöröskáposzta
- 300 g finomra vágott sárgarépa
- 70 g napraforgómag, pirítva
Elkészítés
- Helyezd a rácsot a sütő felső harmadába. Melegítsd elő a sütőt magas fokozatra. Béleljünk ki egy tepsit fóliával.
- Helyezd a lazacot a fóliával előkészített tepsire, a bőrével lefelé. Helyezd a tepsit a felső rácsra, és félidőben fordíts egyet a sütőn, hogy a lazac egyenletesen átsüljön, kb. 8-12 percig. Vágd fel 4 részre.
- Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a parmezánt, a petrezselymet, a metélőhagymát, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a borsot.
- Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a felaprított fodros kelt, a brokkolit, a káposztát, a sárgarépát és a napraforgómagot. Adjuk hozzá az öntet 3/4-ét , és alaposan forgassuk össze. Osszuk szét a salátát 4 tányér között, és mindegyik tetejére tegyünk egy-egy szelet lazacot és kb. 1 evőkanálnyi maradék öntetet.
Tápanyagok
Energia: 409kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!