Spárgás omlett tortillában
Mivel ez az tojásvariáció tele van teljes kiőrlésű gabonával, zöldségekkel és fehérjével, csak egy kis frissen préselt gyümölcsöt kell mellé fogyasztanod, és máris kész az egészséges reggeli. Spárga helyett friss spenóttal is elkészítheted!
Hozzávalók
- 1 db nagy tojás
- 2 db tojás fehérje
- 1 teáskanál tej
- 2 teáskanál reszelt parmezán sajt
- 4 db friss spárga szeletelve
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáksanál vaj
- 2 db zöldhagyma
- 1 db teljes kiőrlésű tortilla felmelegítve
Elkészítés
- Egy kis tálban keverd össze az első 5 hozzávalót. Vegyél elő egy kis serpenyőt, és olajozd be. Közepes lángon főzd a spárgát 3-4 percig, vagy amíg ropogós/puha nem lesz. Vedd ki a serpenyőből.
- A tortillát tedd a serpenyőbe, melegítsd át, az se baj, ha egy kicsit megpirul, de ne vidd túlzásba. A tortillát tedd félre egy percre amig elkészíted az omlettet.
- Ugyanebben a serpenyőben melegítsd fel a vajat közepesen magas hőfokon. Öntsd bele a tojásos keveréket. A keveréknek azonnal meg kell szilárdulnia a széleken. Amikor a tojás besűrűsödtek, és már nem marad folyékony tojás, tedd rá a zöldhagymát és spárgát az egyik oldalra. Hajtsd félbe az omlettet majd tálald a tortillaban.
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
A jó nap egy jó reggelivel kezdődik! Miért ne alapoznád meg a napodat egy tápláló reggelivel? Készítsd el ezt a spárgás omlettet torillába ágyazva és kezdődhet a nap!
Tápanyagok
Energia: 320kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 21gZsír: 13gKoleszterin: 225mg
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!