Ethan Suplee (Ismertebb filmjei közé tartozik az Amerikai história X, az Emlékezz a Titánokra!, a John Q – Végszükség, továbbá Kevin Smith filmjei: Shop-show, Comic strip – Képtelen képregény, Dogma) fogyókúrája inspiráló bizonyítéka az elszántság, a kemény munka és a hit erejének, és hogy a megfelelő gondolkodásmóddal bármi lehetséges. 

Az amerikai színész figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban, és teljesen megváltoztatta a testét. Szó szerint teljesen kicserélődött, hisz több mint 90 kilótól szabadult meg! Ez még így leírva is elképesztő!

Bámulatos fogyásának két alappillére, hogy csökkentette a kalóriabevitelét és rákapcsolt az erőnléti edzésekre. Ezzel is bebizonyítva követőinek, hogy a titok az, hogy nincs titok – azaz, hogy nincs szükség fura szerekre, fogyasztó pirulákra vagy injekcióra a látványos eredmények eléréséhez.

Ő maga is számtalan diétát kipróbált: az Atkinstől a gyulladáscsökkentő étkezési módszerig, míg rájött hogy a probléma nem a szénhidrát vagy a glutén, hanem az étkezéssel való kapcsolata: “Akkor zabáltam, amikor senki sem figyelt.” – nyilatkozta.

A tévé- és filmforgatásokon Suplee kihasználta az ingyenes étkeztetést, de csak akkor, ha tiszta volt a terep.

“Megtöltöttem a zsebeimet, és visszamentem a lakókocsimba” – mondta. “Aztán beugrottam egy autósbüfébe, és annyi ételt vettem, hogy egy kisebb családot is meg tudnék etetni vele, majd egyedül ültem a házamban, és mindet megettem.”

Állandóan falási rohamokkal küzdött, titokban evett, holott már komoly problémái voltak a testével. 

“Minden küzdelem volt” – mondta. “Nem tudtam leülni egy székre anélkül, hogy előbb ne próbáltam volna feltűnően tesztelni annak szilárdságát. Nem tudtam úgy beállni egy sorba anélkül, hogy a hasam bizonyos részei ne értek volna hozzá másokhoz”.

Mindezek mellett komoly kábítószer problémái voltak, depresszióval és a súlya miatt még szívelégtelenséggel is küzdött.

Ethan Suplee fogyókúrája

Ethan Suplee úgy kezdte el fogyókúráját, hogy pontos étkezési naplót követve mindig rögzítette, hogy hány kalóriát fogyasztott naponta. Bárhol volt feljegyezte, hogy mit és mennyit is evett.

Arra kellett ügyelnie, hogy az elfogyasztott kalóriák száma kevesebb legyen, mint az elégetett kalóriák száma. Olyan ételeket választott, mint a zöldségek, a csirke és a lazac, amelyeknek magas a tápanyagtartalmuk, ugyanakkor alacsony a kalóriatartalmuk. 

Majd Suplee 20%-kal csökkentette a napi kalóriamennyiséget, és több fehérjében gazdag, laktató ételt, például pulykát és zsírszegény görög joghurtot kezdett enni. Hogy elkerülje a túl sok cukor fogyasztását, friss gyümölcsöket választott az olyan édes rágcsálnivalók helyett, mint a sütemények, torták és csokoládék. 

Amellett, hogy figyelt az étkezésre, elkezdett edzőterembe is járni. A mai napig hetente hatszor edz, súlyokat emel és rendszeres kardiót is végez.

A fogyás után a színész két nagyobb műtéten is átesett, hogy megszabaduljon a felesleges bőrétől. A folyamatot “brutálisnak” nevezte az American Glutton című podcastjában, de úgy gondolta, hogy szükség volt rá, mert a bőre annyira megnyúlt, amíg túlsúlyos volt, hogy már nem volt elég rugalmas ahhoz, hogy visszahúzódjon.

Ethan Suplee fogyókúrája inspirációt jelent mindenkinek, aki küzdött már súlyproblémákkal, és emlékeztet arra, hogy elkötelezettséggel és kitartással bárki elérheti céljait.

A kalóriák számának csökkentésével, kiegyensúlyozott étrenddel és edzéssel Ethan Suplee képes volt dolgozni a céljaiért, leadni a súlyfelesleget és legyőzni az elhízást. “Azt tapasztaltam, hogy állandó figyelmet, szándékot és munkát igényel, de végül az élet jobbá válik.” – írja az egyik Instagram posztjában. 

(képek forrása: instagram.com)

Ezek is érdekelhetnek: