sült sárgarépa petrezselyemmel

Fokhagymás, parmezános sült sárgarépa

Finom és egyszerű zöldséges köret! A vitaminokban gazdag répa a panko morzsás parmezános bevonattal tökéletesen ropogóssá válik. Egy egyszerű recept a vacsoraasztalra, vagy csak ha valamit éppen rágcsálni támad kedvünk.
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 176 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg sárgarépa összevágva (bébirépából a legjobb)
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 25 gram reszelt parmezán sajt
  • 2 ek panko zsemlemorzsa (vagy normál zsemlemorzsa)
  • só, bors, apróra vágott petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Enyhén zsírozzunk vagy fújjunk be egy sütőlapot sütőolaj spray-vel.
  • Keverjük össze egy nagy tálban az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a répát, és keverjük jól össze, hogy a zsemlemorzsás-sajtos keverék teljesen bevonja a sárgarépát.
  • Rendezzük el a sárgarépát a tepsiben, és süssük 20-25 percig, amíg megpuhul. Félidőben egy spatulával forgassuk meg.
  • Vegyük ki a sütőből, szórjunk rá apróra vágott petrezselymet és azonnal tálalhatjuk.

Megjegyzés

Kívülről ropogós, a széleken enyhén karamellizált, belülről pedig puha, fokhagymás, parmezános, sült sárgarépa, amelyet szuper könnyű elkészíteni. Az egész család imádni fogja!

Tápanyagok

Energia: 176kcal
Kulcsszó parmezán, répa
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: