Jennifer Aniston nem csak gyönyörű, de egyszerűen bomba formában van! 

Mindenki arra kíváncsi, hogy mégis hogyan csinálja, mi a módszere, és hogy marad 54 évesen is ennyire lenyűgöző, ő pedig szívesen megosztja diétás tippjeit a közösségi médiában rajongóival. 

“Nem éheztetem magam szélsőséges módon.” – állítja. 

De akkor mégis mi a titok?

Ebben a videóban mindent elmond:

Egyrészt odafigyel a rendszeres testmozgásra.

Jennifer korábban is már megosztotta követőivel, hogy hetente legalább ötször igyekszik edzeni. Igen, ötször! Oké, hát akkor nem csoda, hogy ilyen alakja van! 

“Amikor elkezdtem jógázni sok mindent észrevettem…A lábaim karcsúbbak lettek, a karjaim erősebbek lettek, és ami a legfontosabb, észrevettem egy belső erőt.” – nyilatkozta. 

Mindemellett Jennifer Aniston hangsúlyozza az elegendő és minőségi alvás értékét is.

Azt vallja, hogy a pihenés és a regenerálódás legalább annyira fontos, mint maga az edzés, ezért meditációval kezdi és fejezi be a napjait. 

Időszakos böjt

A színésznő a Radio Times-nak adott interjújában azt is megosztotta rajongóival, hogy a 16:8 időszakos böjt módszerének nagy rajongója, ami azt jelenti, hogy nyolc órán át engedélyezi magának az ételfogyasztást, a fennmaradó időben pedig vízhez, feketekávéhoz, gyümölcslevekhez vagy gyógyteákhoz ragaszkodik. 

Időszakos böjtöt tartok, így reggel nem eszem semmit. ..Nagy különbséget vettem észre, amikor 16 órán keresztül szilárd étel nélkül maradtam. Szerencsére az alvással töltött órák is beleszámítanak a böjti időszakba. Csak el kell halasztani a reggelit 10 óráig”. – nyilatkozta. A böjtölés mellett persze ügyel arra is, hogy amikor étkezésre kerül a sor, ne feldolgozott ételeket, és minél kevesebb cukrot válasszon. 

Az egészséges táplálkozás véleménye szerint kulcsfontosságú az általános jó közérzethez.

Hogy alakul egy átlagos napon az étrendje? 

Erre is kapunk választ!

Reggel általában 9-kor ébred, és a meditáció előtt a napját zellerlével vagy hígított almaecettel kezdi, máskor pedig egyszerűen csak egy pohár meleg citromos vizet iszik.

Ezenkívül hisz a jó smoothie erejében, és ezért reggelire gyakran fogyaszt fehérjeturmixot bogyós gyümölcsökkel.

A fenti videóban el is árulja kedvenc turmixának összetevőit: mandula tej, áfonya, stevia, búzafű, maca por, egy kis kakaópor, cseresznye, és fehérje por.

Néha tojást, avokádó toastot, vagy zabpelyhet készít magának. A tojásból inkább több fehérjét igyekszik fogyasztani, és kevesebb sárgáját. 

Ebédre és vacsorára általában salátát, halat fogyaszt, azaz leginkább magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú ételeket.

Azokon a napokon, amikor nem ragaszkodik a teljesen egészséges, fehérjékből és zöldségekből álló étrendhez, Jennifer állítólag imádja a mexikói ételeket, és elárulta, ha valaha is késő este megkívánná, akkor a fagyasztott joghurtot választja müzlivel körítve.

És íme Jennifer Aniston 5 diéta-tippje:

1. Kövess kiegyensúlyozott, rostokban, fehérjékben és minden tápanyagban gazdag étrendet!

2. Kerüld az egészségtelen ételeket és minimalizáld a cukrot!

3. Szükség szerint folytass időszakos böjtöt! (Ha bármilyen táplálkozással kapcsolatos gyomor vagy emésztés-problémád van, akkor viszont nem ajánlott belefogni!)

4. Találd meg a módját, hogy kedvenc ételeid be tudd illeszteni egy egészséges étrendedbe. Légy kreatív, mert így sokkal szívesebben fogsz csinálni bármilyen diétát.

5. Ne éheztesd magad, igyál sok vizet, maradj hidratált!

Úgy gondoljuk, hogy a sokak által ismert és kedvelt színésznő egészséges életmódjával, fittségével és energiájával sokakat inspirálhat, és mi is csak csodáljuk az alakját! Szerencsére mostmár a módszerét is tudjuk: tudatosan odafigyel a mentális és a fizikai jóllétére is – meditál, sportol, egészséges étrendet követ. Ha pedig így tálcán kínálja a tippeket, nem tehetünk mást, minthogy kipróbáljuk azokat.

(Képek forrása: https://www.instagram.com/jenniferaniston/)

Ezek is érdekelhetnek: