Cheddar sajtos brokkoli leves
Ez a leves nagyon könnyen elkészíthető, igazán laktató és finom. Egy vacsorára bőven elegendő, és nem leszel farkaséhes később sem. Ha igazán extrán szeretnéd, és nem vagy diétán, akkor sült bacon szalonna darabokkal szórd meg a végén.
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 ek olaj
- 1 db kisebb hagyma, apróra vágva
- 1 db közepes méretű burgonya, kockára vágva
- 30 g liszt
- 1 l húsleves alaplé
- só, bors ízlés szerint
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 240 g Cheddar
- 1 tk Worcester-szósz
- 3 dl zsírszegény tej vagy növényi tej
- 2 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve
Elkészítés
- A brokkoli szárát vágjuk össze, a virágait rakjuk félre. Egy nagy fazékban az olajat közepes lángon melegítsük fel. Adjuk hozzá a brokkoli szárát, a hagymát és a burgonyát, és kevergetve pároljuk az olajon, amíg kissé megpuhulnak. Szórjuk rá a lisztet, és kevergessük, míg enyhén megpirul, körülbelül 2 percig. Öntsük rá a levest, ízesítsük sóval és borssal, majd forraljuk fel. Csökkentsük vissza a hőfokot, és időnként megkeverve lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik, és a zöldségek megpuhulnak, kb. 12-15 percig.
- Közben keverjük össze a félretett brokkoli virágokat és 1,5dl vizet egy kis lábasban. Forraljuk fel, fedjük le, és pároljuk tovább, amíg a virágok élénkzöldek és ropogósak lesznek, körülbelül 5 percig. Adjuk a leveshez a fazék teljes tartalmát a virágokkal együtt a szerecsendióval együtt. Keverjük össze, és vegyük le a tűzről. Végül keverjük bele a Cheddart, a Worcester-szószt és a tejet.
Megjegyzés
Aki szereti a csípőset az picit cayenne borsot is szórhat bele.
Tápanyagok
Energia: 230kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!