10 perces chia magos gyümölcslekvár
Ez a 10 perces chia magos lekvár recept az egyik kedvencem!!! Szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, chia-val sűrített, finom, tiszta gyümölcslekvár. (Nem kell a töménytelen cukor, így is mennyei lesz, majd meglátod!) Szinte bármilyen gyümölcsből készítheted, és amíg a kávét főzöd reggel, ezzel is elkészülsz.
Hozzávalók
- 250 g fagyasztott vagy friss gyümölcs (én málnával szeretem legjobban)
- 2 ek chia mag
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek méz, juharszirup opcionális
Elkészítés
- Melegítsd a gyümölcsöt egy kis lábasban közepesen magas hőfokon, időnként megkeverve, amíg a gyümölcs átmelegszik, és elkezd szétesni. Egy kanál (vagy villa, ill. krumplinyomó) segítségével pépesítsd a gyümölcsöt a kívánt állagúra. (én szeretem, ha nagyobb darabok is maradnak benne a gyümölcsből.)
- Keverd bele a chia magot és a citromlevet. Ezután kóstold meg, és keverd bele az édesítőszert, ha szükséges. (a savanykás gyümölcsökhöz azért jól jöhet egy kis édesítő)
- Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig (a lekvár besűrűsödik majd, ahogy hűl).
- Keverd meg még egyszer alaposan a lekvárt. Ezután azonnal tálald, vagy tedd át egy lezárt edénybe, és tedd a hűtőbe. (Hűtőben egyébként 1 hétig eláll.)
Megjegyzés
Miért szeretjük a chia magos lekvárt? Egyszerűen mert finom. A bolti lekvároktól (ami édesítőszeres) gyakran hosszú ideig fájt a hasam, de ettől még egyszer sem volt bajom! Semmit nem kell használnod hozzá, ami nem természetes összetevő. Ha szereted a lekvárt, de az egyszerűség híve vagy, akkor ez a recept neked való. Fűszerként adhatsz hozzá még egy csipetnyi fahéjat, gyömbért, szerecsendiót stb.
Tápanyagok
Serving: 285gEnergia: 250kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!