Citromborsos sült tőkehal
Finom és egyszerű citromborsos sült tőkehal, amely kevesebb mint 15 perc alatt az asztalra kerül. Igazán nem igényel nagy előkészületet, bármikor elkészíthető és még csak nem is árt a vonalainknak.
Hozzávalók
- 4 db tőkehalfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citrombors
- 1/2 ek cajun fűszerkeverék
- só ízlés szerint
- 1 csipet fokhagyma granulátum
- 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem
- 1 db friss citrom a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra . Fedjünk le egy nagy tepsit sütőpapírral.
- A tőkehalat papírtörlővel nagyon szárazra töröljük. Helyezzük a halfiléket a tepsibe, és kenjük meg őket olívaolajjal.
- Keverjük össze a citromborsot, a cajun fűszerkeveréket, a sót, a fokhagymaport egy kis tálban vagy cipzáras zacskóban. Szórjuk egyenletesen a filékre.
- Süssük kb. 10 percig, vagy amíg a hal a legvastagabb pontján is átsül.
- Szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Tálaljuk friss citromszeletekkel és párolt spárgával.
Megjegyzés
Az egészséges táplálkozás még soha nem volt ilyen egyszerű! Egy marék fűszerrel és néhány szelet hallal készíthetünk egy mennyei fogást. Nagyszerű forrása a sovány fehérjéknek és az egészséges zsírsavaknak, és a grátisz, hogy alacsony a kalóriatartalma.
Tápanyagok
Energia: 93kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!