Diétás húsos tortilla pite recept
Megszoktuk már, hogy a tortillalapokat nem csak töltve és feltekerve fogyaszthatjuk, hanem számtalan más finomság is villámgyorsan összedobható belőle. (pl. pizza, vagy reggelire egy fincsi lepény) Ami viszont most készül, az egy isteni töltött pite! Minden megtalálható benne, ami a kedvencünk: a klasszikus tortilla, mennyei marhahúsos ragu és a sajt. Nem lesz olyan, akinek ne ízlene majd a vacsoraasztalnál!
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús alacsony zsírtartalmú
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt római kömény
- 3 ek friss koriander aprítva
- só, bors, chilipor ízlés szerint
- 1 ek pirospaprika
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 200 g light ricotta sajt (tejföllel helyettesíthető)
- 50 g light mozzarella reszelve
- 4 db teljes kiörlésű tortilla lap
- 60 g cheddar sajt reszelve
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Közben egy serpenyőben dinszteljük meg a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a marhahúst. Főzzük össze őket közepes lángon, amíg a hús már nem lesz rózsaszínű, kb. 4-6 percig.
- Keverjük bele a fűszereket és öntsük rá a darabolt paradicsom konzervet. Forraljuk össze az egészet, majd miután felforrt, vegyük le a tűzről.
- Egy kis tálban keverje össze a ricotta sajtot, a mozzarella sajtot és 2 evőkanál koriandert.
- Helyezzen 1 tortillát egy vékonyan kivajazott, kerek sütőformába. Rétegezzük a ragu felével, majd 1 tortillával, ezután a ricotta-keverékkel, egy másik tortillával és végül a maradék raguval.
- A tetejére tegyük az utolsó tortillalapot és koronázzuk meg a reszelt cheddar sajttal (és opcionálisan a maradék korianderrel).
- Alufóliával lefedve tegyük a sütőbe – amíg kissé összesülnek a rétegek és ráolvad a sajt, kb. 15-20 percig.
Tápanyagok
Energia: 356kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!