Egészséges olasz tészta recept: a low-carb családi kedvenc

Egészséges olasz tészta
Egészséges olasz tészta

Egészséges olasz tészta recept

A tészta, az oregánó, a gomba és a zöldpaprika kombinációja könnyen a család kedvenc egészséges tészta receptjévé válhat. Alacsony szénhidrát tartalma miatt akár cukorbeteg étrendbe is beilleszthető.
Előkészítés 30 perc
Főzési idő 40 perc
Teljes Idő 1 óra 10 perc
Fogás Ebéd
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Kalória / adag 395 kcal

Hozzávalók
  

  • 150 g teljes kiörlésű durum tészta (ízlés szerint)
  • 550 g sovány marhahús
  • 1 doboz paradicsomszósz (kb 400g)
  • 100 g szeletelt friss gomba
  • 50 g apróra vágott hagyma
  • 50 g apróra vágott zöldpaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma paszírozva
  • 50 g félzsíros mozzarella sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente keménységűre
  • Közben egy nagy serpenyőben, olajon süssük össze a marhahúst a gomba felével, hagymával és zöldpaprikával közepes-magas hőfokon, amíg már nem lesz rózsaszínű, 5-7 percig. Keverjük bele a fűszereket és a paradicsomszószt, forraljuk össze, majd pároljuk lefedve 15 percig.
  • Tegyük a tésztát egy enyhén kivajazott sütőedénybe. Tegyük a tetejére a hússzószt és a maradék gombát. Szórjuk meg a mozzarella sajt felével és 1 evőkanál parmezán sajttal.
  • Süssük alufóliával lefedve 35 percig. Ezután vegyük le róla a fóliát, szórjuk rá a maradék sajtot. Süssük, amíg a sajt megolvad és rápirul, kb. 5-10 percig.
  • Jó étvágyat!

Megjegyzés

Tápérték adatok, 1 adag: (6 g telített zsír), 82 mg koleszterin, 704 mg nátrium, 32 g szénhidrát (5 g cukor, 5 g rost), 34 g fehérje.
Kulcsszó diétás tészta recept, Egészséges olasz tészta recept