Egyszerű tonhalas tésztasaláta
Ez a tésztasaláta gyors és egészséges ebéd lehet, vagy tökéletes előre elkészítve is egy tavaszi piknikre uzsonnásdobozban. Vidd magaddal, ha tápláló ebédet szeretnél elfogyasztani egy aktív napon.
Hozzávalók
- 2 tk finomra vágott lilahagyma
- 1 tk kapribogyó
- 1 ek pesztó
- 2 tk olívaolaj
- 180 g tonhalkonzerv sós lében, lecsepegtetve
- 100 g teljes kiőrlésű tészta
- 3 db nagyobb paradicsom, apróra vágva
Elkészítés
- Keverjük össze a felaprított lila hagymát, a kapribogyót, a pestót és az olajat.
- A tonhalat a megfőtt tésztával és a paradicsommal együtt helyezzük egy tálba, majd adjuk hozzá a pestós keveréket. Jól forgassuk össze az egészet. Voilá, már kész is!
Megjegyzés
Ha diétázol, és ugyanakkor valami tésztaételre vágysz, akkor a legkézenfekvőbb a teljes kiőrlésű tésztát választani. Magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést, és lassabban szívódik fel, mint fehér lisztből készült tészta fajták. Ráadásul, ha zsírszegény húst, halat, vagy tofut adunk a tésztánkhoz feltétnek, az tökéletes kombináció lesz. Gyorsan eltelít, így biztosan nem maradunk éhesek.
Tápanyagok
Energia: 189kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!