A hollywoodi színész – mellesleg nekem az egyik kedvencem! – régi interjúi után kutattunk a világhálón, hogy megtaláljuk a titkát annak, hogyan sikerült leadnia a felesleges kilókat.

Jonah Hillt a legtöbben A Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio mellett Donnie Azoff karakterének megformálásáról ismerik, de pl. a Netflixen tavaly debütáló dokumentumfilmje (A Phil Stutz-módszer) is egyszerűen zseniális! Sőt!

Azt mondanám, hogy az egyik legértékesebb film, amit mindenkinek látnia kellene. Na de térjünk vissza erre a fiúra, akinek nemcsak a színészi tehetsége, hanem a személyisége és a fizikai átalakulása is lenyűgöző és inspiráló!

Jonah Hill már gyerekkorától küzdött a testképével kapcsolatos problémákkal. Egy Ellen DeGeneresnek adott interjúban elmondta, hogy szerinte mindenkinek van egy változata önmagáról – egy “pillanatfelvétel”, ahogy ő nevezi -, amelyet megpróbál elrejteni a világ elől.

Szerinte az emberek ennek egy részét örökké magukkal cipelik, függetlenül attól, hogy hová jutnak az életben.

Számára ez a 14 éves énje, aki magányos és túlsúlyos volt, és azért küzdött, hogy beilleszkedjen a társai közé. Sajnos még felnőttként sok embertől hallotta, hogy a súlya miatt “kövér, undorító és csúnya”. 

Ahogy viszont egyre idősebb lett, megtanulta, hogy egészségesebben tekintsen önmagára, függetlenül attól, hogy hol tart a súlya. 

A fogyókúra motivációja messze túlmutat karriercéljain: nem pusztán a lehetséges szerepek vonzották, hanem hogy jól érezze magát és egészségesebb legyen.

Jonah Hill súlya évekig ingadozott, és ezen az sem segített, hogy a reflektorfényben nőtt fel, ahol legtöbbször a kövér, vicces fickó szerepét osztották rá. 2011-ben viszont az életmódváltásnak köszönhetően elképesztő súlyt: 40 kilót dobott le!

Ahelyett, hogy bonyolult edzésprogramokra támaszkodott volna, Jonah egy rendkívül egyszerű és alapvető edzésmódszert alkalmazott: futott – mivel ez minimális felszerelést igényelt, és igazából bárhol lehetett végezni.

Egy barátja ajánlására Hill emellett napi 10 fekvőtámaszt is elkezdett csinálni, és végül 100-ig jutott.

Az edzéseit változatossá téve a bokszot és a jiu-jitsut is beépítette az edzésprogramjába. 

Jonah Hill diétás étrendje is jelentős szerepet játszott ámulatbaejtő fizikai átalakulásában. Ahhoz, hogy formába kerüljön, Jonah egy táplálkozási szakértő segítségét vette igénybe diétája kialakításához.

Elmondása szerint étrendjében a fehérjék aránya a legmagasabb, a szénhidrátok és a zsírok pedig közepes mennyiségben vannak jelen. Jonah mindig is elég fegyelmezetten követte az étrendjét, naplót vezet, amelyben nyomon követhette a mindennapi kalória-/tápanyag bevitelét. Az étkezési naplóját aztán rendszeresen el is küldte a táplálkozási tanácsadójának, és az ebből kapott visszajelzések is segítettek neki a fogyásban.

Jonah rengeteg japán ételt épített be az étrendjébe, hogy megkönnyítse a fogyást (kedvence a sushi). Ennek oka, hogy a legtöbbjük viszonylag kevesebb kalóriát tartalmaz, miközben alapvető tápanyagokkal látja el a szervezetet.

Persze távol tartja magát a finomított és feldolgozott élelmiszerektől, az egészségtelen ételektől és a cukortól. A csaló napokon azonban szívesen iszik egy kis sört.

Végül, de nem utolsósorban, szerinte a kulcs a fenntartható életvitel, a fegyelem és a következetesség megőrzése. Edzésprogramja és étkezési terve könnyen lemásolható azok számára is, akik nem férnek hozzá dietetikusokhoz és drága edzőtermi tagsághoz.

🔥 Fogyás smoothie-val? Igen!
👇👇👇

21 Smoothie recept itt:

Ezek is érdekelhetnek: