Epres-mandulalisztes muffinok
Gluténmentes epres muffin, amely görög joghurttal, zabliszttel és mandulaliszttel készül. Finom és könnyű. Akár reggelire, akár uzsonnára tökéletes.
Hozzávalók
- 200 g friss eper szeletelve
- 100 g cukor
- 150 g mandula liszt
- 30 g gluténmentes zabliszt
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 2,5 ek szobahőmérsékletű puha vaj
- 3 db tojásfehérje
- 1/2 ek vanília aroma
- 280 g görög joghurt
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 190°F-ra. Állítsuk a rácsot középre.
Az eper elősütése:
- Keverjük össze az epret 2 evőkanál cukorral.
- Tegyük egy rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 25 percig, amíg az eper levet ereszt és karamellizálódik.
Muffinok:
- Közben béleljünk ki egy 12 db-os muffinformát tapadásmentes papírral, vagy fújjuk be olajjal.
- Keverjük össze a mandulalisztet, a zablisztet, a sütőport és a szódabikarbónát habverővel egy közepes tálban.
- Egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot közepes fokozaton körülbelül 2 percig.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét és a vaníliát habverővel, majd adjuk hozzá a vaj-cukor keverékhez.
- Keverjük bele a joghurtot, majd a lisztkeveréket, és alacsony fordulatszámon keverjük, amíg összeáll a massza, 1 percig.
- Egy spatula segítségével forgassuk bele az epret, és kanalazzuk a kibélelt muffinformákba, körülbelül 3/4-ig megtöltve.
- Süssük, kb. 20 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóval tisztán jön ki.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
Megjegyzés
Az eper elő-sütésével édesebbé válik a tészta, és nem áznak el a muffionok.Az epret áfonyára vagy más bogyós gyümölcsre is cserélhetjük, illetve, ha épp nincs szezonja az epernek, akkor fagyasztott epret is használhatunk a recepthez.
A fahéj egyébként jót szokott tenni neki, ha szereted, nyugodtan használhatsz egy kicsit a tésztához.
A fahéj egyébként jót szokott tenni neki, ha szereted, nyugodtan használhatsz egy kicsit a tésztához.
Tápanyagok
Energia: 164kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!