Amikor a keto diétába a köretek kérdése szóba kerül, akkor azok, akik még csak most ismerkednek ezzel az életmóddal, megijednek, hiszen a rizs, a krumpli, de még a tészta is a kerülendő ételek listájára kerül, vagyis nem lesz, amit köretként fogyaszthatnánk a hús mellé.
A helyzet azonban az, hogyha túl tudunk lendülni a megszokásokon, akkor egy sokkal szélesebb paletta tárul elénk, mint azt elsőre gondoltuk. Bár a rizs, és a búzaliszt, amiből a legtöbb tészta készül kerülendő, de helyettük készíthetünk tésztát mandula, mogyoró, vagy makadámdió lisztből is.
A krumpli is könnyen pótolható más zöldségekkel, melyeknek sokkal alacsonyabb a szénhidrát tartalma. A karfiolból vagy a zellerből is készülhet püré, utóbbiból akár hasáb is. De számos más keto-barát zöldség van, mint a spárga, a brokkoli vagy a cukkini, melyből ízletes zöldségköret varázsolható. Emellett pedig a salátákat sem szabad kifelejteni, amik szintén jól használhatóak köretként is.