Miért fontos a fehérjefogyasztás a Ketogén diétában?

A Ketogén diéta az alacsony szénhidrát, és magas zsírtartalmú ételeket részesíti előnyben. A diéta célja, hogy a szervezetünk a szénhidrát drasztikus csökkentésével az energiaellátást a zsírokból tudja fedezni (ezt pedig részben az elraktározott zsírok égetésével teszi meg).

Az eredeti ketogén diéta szerint a napi ajánlott tápanyagbevitel eloszlása a következő:
• 75 % jó minőségű, természetes zsír
• 20 % fehérje
• 5 % szénhidrát (feldolgozatlan, növényi eredetű)

Most annak jártunk utána, hogy pontosan milyen fehérjéket tudunk fogyasztani akkor, ha a Keto diétával szeretnénk fogyni.

Testünknek fehérjére a normál működéshez mindenképpen szüksége van, hiszen a fehérje felelős az izmok és a szövetek karbantartásáért.

Fehérjét a legegyszerűbb módon halakkal, tojással, húsfélékkel, és tejtermékek fogyasztásával tudjuk fedezni a Ketogén étrendben.

Mennyi fehérjét lehet enni naponta ketogén diéta alatt?

A ketogén diéta során a fehérjebevitel mennyisége egyénenként eltérő lehet, és függ a testtömegétől, aktivitási szintjétől. Általában ajánlott a napi fehérjebevitel 0,6-1,2 gramm testtömeg kilogrammonként ajánlott. Ha például valaki 70 kg-os és átlagos aktivitású, akkor a napi ajánlott fehérjebevitel 84 gramm körül alakul. Azonban ez a mennyiség egyénenként eltérő lehet.