Sült lazac színpompás körettel: naranccsal, céklával és sárgarépával
Szemet gyönyörködtetően színes fogás vacsorára vagy ebédre! Éppoly elegáns, mint amennyire egyszerű.
Hozzávalók
- 0.5 kg lazacfilé (ha éppen kapsz, akkor legjobb az ehhez a recepthez a hal oldalát választanod)
- 2 db vérnarancs egyenként 8 cikkre vágva (nem kell megpucolni)
- 1 db hagyományos narancs 8 cikkre vágva (nem kell pucolni)
- 1 fej kisebb vöröshagyma vékony cikkekre vágva
- 1 db közepes méretű citromsárga színű répa, vékony (0.5mm) karikákra vágva használhatsz hagyományos répát is, csak a sok szín miatt javasoljuk ezt a fajtát is bele.
- 1 db nagyobb sárgarépa vékony (0.5mm) karikákra vágva
- 1 db kisebb cékla vékonyan (0.5mm-es karikákra) karikára szeletelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk édeskömény mag
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek friss narancslé helyettesíthető citromlével is
- 2 tk apróra vágott friss tárkony
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Papírtörlővel töröljük szárazra a halat, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlap közepére. (Egy minimális olívaolajjal én még a sütőpapírt is meg szoktam permetezni.)
- Rendezzük a hal köré a cikkekre vágott narancsot, felkarikázott hagymát, céklát és a sárgarépákat.
- Keverd össze az olívaolajat, az édesköménymagot, a sót és a borsot egy kis tálban; majd csorgasd a fűszeres olajkeveréket a halra és a zöldségkeverékre.
- Süssük 220 fokon 10-12 percig, vagy amíg a hal omlóssá válik.
- Tálaláskor szórjuk meg friss, apróra vágott tárkonnyal és ha szeretnénk, akkor a kifacsart narancs levéből is löttyinthetünk egy evőkanálnyit rá. Nagyon finom ízt ad neki!
Megjegyzés
Talán az egyik legegyszerűbb módja a lazac elkészítésének, ha így sütőben sütjük. Ilyenkor mindössze pár perc alatt előkészíthetjük a halat és a köretet, aztán csak várnunk kell, hogy a sütő végezze a dolgát. Ha egy kényelmes estét szeretnél, amihez egy “mindent bele” receptet keresel, akkor megtaláltad az igazit!
Tápanyagok
Energia: 390kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!