Egészséges répapüré
Az egészséges sárgarépapüré nagyszerű alacsony szénhidráttartalmú helyettesítője a burgonyapürének. Krémes, bársonyos textúrájú, ízletes és alacsony kalóriatartalmú.
Hozzávalók
- 12 db nagyobb sárgarépa, megtisztítva
- 4 ek vaj
- 100 ml csirkealaplé (vagy zöldségalaplé)
- só, bors, fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
- Forraljunk fel egy nagy fazék vizet.
- Vágjuk fel a répákat egyenletes méretű karikákra (kb. 1 cm-es darabkákra), majd főzzük őket kb. 15-20 percig, amíg megpuhulnak. Ezután szűrjük le.
- Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, dobjuk rá a répát, fűszerezzük, és adjuk hozzá a csirkealaplét.
- Pépesítsük a sárgarépát kézi krumplinyomóval vagy botmixerrel, amíg megfelelően egyenletesen állagot kapunk. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Tápérték adatok
Fehérje: 2.3g, Zsír: 12.2g, Rost: 3.7g, Szénhidrát: 11g.
Tápanyagok
Energia: 170kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!