Mustáros-parmezános bundás csirkecomb
Igazán ízletes mustáros és parmezános bundás csirkecomb recept, amivel egy egyszerű hétközi étkezést is fel lehet dobni. Ropogós, sajtos bevonatával biztosan az egyik új kedvencünk lesz.
Hozzávalók
- 1 ek dijoni mustár
- 200 g zsírszegény natúr joghurt
- 30 g parmezán, finomra reszelve
- 100 g zsemlemorzsa
- só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 kg bőrös, csontos csirkecomb
- 500 g apró szemű burgonya, félbevágva
- 300 g zöldbab
Elkészítés
- Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Keverjük össze a dijoni mustárt és a joghurtot egy tálban, és fűszerezzük. Egy másik tálban keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát és a citromhéjat. A parmezános zsemlemorzsás keverékhez adjunk hozzá 1 tk. olívaolajat, fűszerezzük és forgassuk az egészet jól össze. Mártsuk a csirkét a joghurtos keverékbe, majd a zsemlemorzsába, hogy jól bevonja. Tegyük a tepsire a "bundázott" combokat. A burgonyát 2 teáskanál keverjük össze, és tegyük ezt is a sütőlapra a hús mellé. Süssük 40-45 percig, amíg a csirke meg nem sül.
- Közben a zöldbabot a maradék olajban megforgatjuk, és fűszerezzük. Közepes lángon 5 percig sütjük, amíg megbarnul, majd tálalás előtt facsarjunk rá pár csepp citromlevet.
Tápanyagok
Energia: 484kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!