pisztáciás csirkemell

Sütőben sült pisztácia-bundás csirkemell meleg árpasalátával

A pisztácia különleges, kicsit "diós" ízt ad a husinak. A recept könnyen kombinálható, pélául a kedvenc teljes kiőrlésű gabonádat, helyettesítheted barna rizzsel vagy quinoával. Extrán egészséges, fehérjedús vacsi, és 30 perc alatt elkészülsz vele.
Még nincs értékelés
Főzési idő 30 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 565 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 l víz
  • 150 g árpa
  • 130 g sózott, hámozott pisztácia, elosztva
  • 60 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 tk narancshéj
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 db nagyobb, egész csirkemell filé, keresztben kettévágva
  • 2 ek olaj opcionálisan: olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek fehérborecet
  • 150 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra. Fújd le a sütőlapot olívaolajos főzőspray-vel, vagy használj sütőpapírt, amivel kibéleled a tepsit.
  • Az árpát fél liter vízben forrald fel, majd lassú tűzön lefedve főzd puhára, úgy kb. 10-12 percig.
  • Közben dolgozd össze a pisztáciát, a zsemlemorzsát, a lereszelt narancshéjat és a fokhagymaport egy konyhai robotgépben, egészen addig, amíg a pisztácia apró szemű nem lesz. Tedd a keveréket egy sekély tálba. Verd fel a tojásfehérjét és 1 evőkanál vizet egy másik sekély tálban. Ezekbe fogjuk a csirkét panírozni.
  • Helyezd a csirkét 2 darab folpack közé. Klopfold egyenletes (kb. 1-1,5 cm) vastagságúra őket. Szórd meg a csirkét sóval, borssal, majd mártsd bele először a tojásos keverékbe, utána a pisztáciás keverékbe. Finoman dörgöld vele meg, hogy megtapadjon rajta a bunda. Kend be a csirke minkét oldalát vékonyan olívaolajjal és mehet a sütőlapra.
  • Süsd a csirkét az előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig.
  • Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Dobd rá a paradicsomot és az ecetet. Párold amíg a paradicsom éppen csak összeesik, kb. 2 percig. Vedd le a tűzről.
  • Szűrd le az árpát, ha szükséges és nem szívta fel az összes vizet. Keverd a paradicsomhoz a maradék pisztáciával, csipetnyi sóval és petrezselyemmel együtt.

Megjegyzés

Ez a fogás mindent visz! Ki ne szeretné a bundában sült csirkemellet? Főleg, ha a bunda meg van bolondítva magvakkal. Most a pisztráciát próbáltuk, de mandulát, vagy diót is tehetsz bele.  A narancshéj minimálisan érződik, de pont kellemesen kényezteti az izlelőbimbókat. Garantált a siker, és ha nem akarsz hízni, akkor tuti választás is.

Tápanyagok

Energia: 565kcal
Kulcsszó árpa, árpasaláta, pisztáciás csirke
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: