Quinoa csirke tál olajbogyóval és uborkával
Az olajbogyó, az uborka, a sült pirospaprika és a fűszerek varázslatosan egyesülnek ebben az egészséges csirkés quinoa tál receptben. Szénhidrátszegény, egészséges, és tápláló vacsi lehet.
Hozzávalók
- 1/2 kg csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
- 25 g darált mandula
- 4 ek olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk paprika
- 1/2 tk őrölt kömény
- 360 g főtt quiona
- 45 g olajbogyó apróra vágva
- 10 g finomra vágott lilahagyma
- 120 g uborka kockára vágva
- 40 g morzsolt feta sajt
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 50 g sült kápiapaprika (üveges sült paprikával helyettesíthető)
Elkészítés
- Helyezz egy rácsot a sütő felső harmadába; melegítsd elő a sütőt, állítsd magas fokozatra. Tegyél sütőpapírt a tepsibe.
- Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és helyezd az előkészített tepsibe. Egyszer megfordítva süsd kb. 20-25 percig. Tedd át a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és szeleteld fel.
- Pirospaprikaszósz elkészítése: Tedd a paprikát, a mandulát, 2 evőkanál olajat, a fokhagymát, a paprikát, a köményt és az őrölt pirospaprikát konyhai robotgépbe. Pürésítsük, amíg viszonylag sima nem lesz.
- Keverd össze a quinoát, az olajbogyót, a lilahagymát és a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes tálban.
- A tálaláshoz szedd szét 4 tányérra a quinoakeveréket , és a tetejére helyezz egyenlő mennyiségű uborkát, csirkét és pirospaprikás szószt. Add hozzá még a feta sajtot és díszítsd petrezselyemmel.
Tápanyagok
Energia: 519kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!
finom