Quinoa csirke tál

Quinoa csirke tál olajbogyóval és uborkával

Az olajbogyó, az uborka, a sült pirospaprika és a fűszerek varázslatosan egyesülnek ebben az egészséges csirkés quinoa tál receptben. Szénhidrátszegény, egészséges, és tápláló vacsi lehet.
5 from 1 vote
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 519 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg csirkemell filé
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 g darált mandula
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk paprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 360 g főtt quiona
  • 45 g olajbogyó apróra vágva
  • 10 g finomra vágott lilahagyma
  • 120 g uborka kockára vágva
  • 40 g morzsolt feta sajt
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 50 g sült kápiapaprika (üveges sült paprikával helyettesíthető)

Elkészítés
 

  • Helyezz egy rácsot a sütő felső harmadába; melegítsd elő a sütőt, állítsd magas fokozatra. Tegyél sütőpapírt a tepsibe.
  • Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és helyezd az előkészített tepsibe. Egyszer megfordítva süsd kb. 20-25 percig. Tedd át a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és szeleteld fel.
  • Pirospaprikaszósz elkészítése: Tedd a paprikát, a mandulát, 2 evőkanál olajat, a fokhagymát, a paprikát, a köményt és az őrölt pirospaprikát konyhai robotgépbe. Pürésítsük, amíg viszonylag sima nem lesz.
  • Keverd össze a quinoát, az olajbogyót, a lilahagymát és a maradék 2 evőkanál olajat egy közepes tálban.
  • A tálaláshoz szedd szét 4 tányérra a quinoakeveréket , és a tetejére helyezz egyenlő mennyiségű uborkát, csirkét és pirospaprikás szószt. Add hozzá még a feta sajtot és díszítsd petrezselyemmel.

Tápanyagok

Energia: 519kcal
Kulcsszó csirke, quinoa
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek:

   

One Comment on “Quinoa csirke tál recept – mediterrán módra”

Comments are closed.

5 from 1 vote