Tejszínes spenótos csirke tányéron

Serpenyős tejszínes spenótos csirke

Ez egy finoman krémes csirkehúsos vacsora szárított paradicsommal és spenóttal. Kényelmes, mindössze 20 perc alatt elkészül, és még csak nem is kell utána órákat mosogatni, mivel az egész fogás egy serpenyőben összedobható. Arról nem is beszélve, hogy keto-barát!
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 25 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 621 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 ek olívaolaj
  • 700 g csirkemell filé
  • 2 ek vaj
  • 1 db kissebb fej finomra vágott hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika
  • 2.5 dl főzőtejszín tejföllel is készítheted
  • 2,5 dl húsleves alaplé
  • 2 ek apróra vágott szárított paradicsom
  • 4 ek (60g) krémsajt
  • 45 g reszelt parmezán sajt
  • 30 g friss spenót levél
  • apróra vágott friss bazsalikom opcionális

Elkészítés
 

  • Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Kockázzuk fel a csirkemellet és fűszerezzük sóval, borssal. Süssük amíg szép barna lesz minden oldaluk, kb. 3-5 percig oldalanként. Vegyük ki a serpenyőből a megsült csirkemell kockákat, és tegyük félre egy tányérra.
  • Ezután tegyük a serpenyőbe és olvasszuk meg a vajat, majd dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát főzzük 1-2 percig. Szórjuk rá a pirospaprikát.
  • Gyorsan adjuk hozzá a tejszínt, a húslevest, a szárított paradicsomot és a krémsajtot. Pároljuk közepes lángon néhány percig, míg szép krémes szósszá áll össze.
  • Keverjük bele a parmezánt és a spenótot, és pároljuk addig, amíg a spenót kissé megfonnyad. Minél tovább főzzük a mártást, annál sűrűbb lesz. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Tegyük vissza a csirkéket a serpenyőbe a mártásba, hogy újra felmelegedjen, majd szórjuk meg friss apróra vágott bazsalikommal (opcionális). Tálaljuk tésztával, rizzsel, vagy ha alacsonyabb szénhidráttartalmú vacsorát szeretnénk készíteni, akkor karfiolrizzsel.

Megjegyzés

Villámgyors olasz vacsora. Abszolút családi kedvenc! Ha éppen nincs otthon szárított paradicsomod, akkor se ess kétségbe: szeletelj fel és süss meg egy paradicsomot olívaolajban és bazsalikommal, majd add hozzá a szószhoz, és meglátod, hogy így is nagyon jól kihozza az ízeket.

Tápanyagok

Energia: 621kcal
Kulcsszó csirke, csirke receptek, spenót
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: