Spenótos-borsós carbonara – nem csak vegetáriánusoknak
Spenót és borsó együtt? A zöldből sohasem elég, különösen ha észben tartjuk, hogy a spenót igen gazdag rostban, A- és K-vitaminban, a borsó pedig olyan szívbarát anyagokat tartalmaz, mint a magnézium és a kálium. Tésztával igazi laktató finomság!
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 100 g zsemlemorzsa vagy pankó morzsa
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 120 g reszelt parmezán
- 1 csokor finomra vágott friss petrezselyemzöld
- 3 db tojás sárgája
- 1 db egész tojás
- 300 g teljes kiőrlésű tagliatelle vagy spagetti
- 250 g friss bébispenót
- 150 g zöldborsó
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát, és pirítsuk össze kevergetve (körülbelül 2 percig). Vigyázzunk, hogy a zsemlemorzsa ne égjen meg.
- Tegyük át egy kis tálba a megpirult zsemlemorzsát és keverjünk bele 2 evőkanál parmezánt és petrezselymet.
- Egy másik tálban keverjük össze a maradék parmezánt a tojássárgájával és az egy darab egész tojással, sózzuk, borsozzuk.
- Forrásban lévő vízbe tegyük bele a tésztát, és egy perc múlva adjuk hozzá a spenótot és a borsót. Az egészet pedig addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Ezután a főzővízből kiveszünk kb. fél deciliternyit, amit félreteszünk hűlni, a tésztát pedig leszűrjük és egy nagy tálba tesszük.
- Miután a főzővízből kivett adag kissé visszahűlt, lassan, óvatosan adagolva hozzákeverjük a tojásokhoz. Ezután az egész keveréket összeforgatjuk a tésztával, és a pirított zsemlemorzsát rászórva tálaljuk.
Tápanyagok
Energia: 430kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!