Spenótos-borsós carbonara

Spenótos-borsós carbonara – nem csak vegetáriánusoknak

Spenót és borsó együtt? A zöldből sohasem elég, különösen ha észben tartjuk, hogy a spenót igen gazdag rostban, A- és K-vitaminban, a borsó pedig olyan szívbarát anyagokat tartalmaz, mint a magnézium és a kálium. Tésztával igazi laktató finomság!
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 25 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 430 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g zsemlemorzsa vagy pankó morzsa
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 120 g reszelt parmezán
  • 1 csokor finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 db egész tojás
  • 300 g teljes kiőrlésű tagliatelle vagy spagetti
  • 250 g friss bébispenót
  • 150 g zöldborsó
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát, és pirítsuk össze kevergetve (körülbelül 2 percig). Vigyázzunk, hogy a zsemlemorzsa ne égjen meg.
  • Tegyük át egy kis tálba a megpirult zsemlemorzsát és keverjünk bele 2 evőkanál parmezánt és petrezselymet.
  • Egy másik tálban keverjük össze a maradék parmezánt a tojássárgájával és az egy darab egész tojással, sózzuk, borsozzuk.
  • Forrásban lévő vízbe tegyük bele a tésztát, és egy perc múlva adjuk hozzá a spenótot és a borsót. Az egészet pedig addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Ezután a főzővízből kiveszünk kb. fél deciliternyit, amit félreteszünk hűlni, a tésztát pedig leszűrjük és egy nagy tálba tesszük.
  • Miután a főzővízből kivett adag kissé visszahűlt, lassan, óvatosan adagolva hozzákeverjük a tojásokhoz. Ezután az egész keveréket összeforgatjuk a tésztával, és a pirított zsemlemorzsát rászórva tálaljuk.

Tápanyagok

Energia: 430kcal
Kulcsszó borsó, carbonara, spenót
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: