Citrommal, fetával sült tilápia
Ez a sült tilápia az egyik kedvenc vacsora receptünk. Friss, mediterrán stílusú fogás egy adag fokhagymával. Ideális egészséges vacsora, és még lenyűgözően finom is. Ha úgy gondolod, hogy a sült hal már unalmasan hangzik, ez a recept neked való!
Hozzávalók
- 0.5 kg koktélparadicsom, félbevágva
- 1 db mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 db kisebb citrom, vékonyan felkarikázva
- 2 ek olívaolaj, elosztva
- só, bors ízlés szerint
- 100 g feta sajt
- 70 dkg tilápia
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 1 csipet pirospaprika
- 0.5 tk füstölt paprika
- 2 ek lecsöpögtetett kapribogyó
- Finomra vágott friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez.
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius -fokra.
- Vágjuk fel a paradicsomot, a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a citromot.
- Tegyük a felaprított zöldségeket és a citromszeleteket egy jénai tálba, és keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Morzsoljuk a feta sajtot a jénaiba.
- Itassuk le a vizet a halról. Dörzsöljük be 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük a szeleteket a serpenyőbe a zöldségek és a feta tetejére. Szórjuk meg mindkét filét az olasz fűszerekkel majd adjuk hozzá a pirospaprikát és a füstölt paprikát. Szórjuk rá a kapribogyót.
- Tegyük a jénait a sütőbe, és süssük 20-25 percig (a hal vastagságától függően). Tálaláskor távolítsuk el a citromszeleteket, és díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
Megjegyzés
Izgalmas halrecept! Kevesebb mint 30 perc alatt elkészül, és remekül alkalmas hétköznap esti vagy baráti vacsorapartik lenyűgözésére. Egyből favorit lett nálunk.
Tápanyagok
Energia: 320kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!