Vegán tofu bolognai tészta
Ez a könnyű tofu bolognai a család új kedvence lesz, mivel gyorsan elkészíthető, szuper egyszerű és nagyon finom, ráadásul hús nélküli, így vegánoknak is kiváló.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db nagy sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
- 250 g extra kemény tofu, morzsolva
- 500 ml paradicsomszósz (passata)
- 240 ml szójatej (cukrozatlan)
- 1 teáskanál chilipor
- 1 csokor friss bazsalikom (aprítva)
- 1/2 teáskanál oregánó
- teljes kiörlésű penne tészta (vagy bármilyen tészta ízlés szerint)
Elkészítés
- Csepegtesd le a tofut alaposan, és ha már száraz, kézzel morzsold apró darabokra.
- Az olivaolajon párold meg a fokhagymát, majd ha már kezd megpirulni, add hozzá a sárgarépát és a zellert, és közepes lángon párold további 5 percig.
- Add hozzá az összemorzsolt tofut, majd a chilit, a bazsalikomot és az oregánót.
- Add hozzá a paradicsomszószt és a szójatejet, keverd és forrald össze
- Add hozzá a választott tésztához, majd ízlés szerint díszítsd bazsalikomlevéllel vagy reszeltsajttal. (javaslat: egy jó parmezán)
Megjegyzés
Az olasz ételek ízvilágának mindenkinek elérhetőnek kell legyen, még azoknak is akik esetleg ezt húsmentesen szeretnék fogyasztani. Vegán módra elkészített Bolognese teljes értékű még hús nélkül is!
Tápanyagok
Energia: 135kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 9gZsír: 6gTelített zsír: 1gRost: 4gCukor: 7gVitamin A: 3735IUCalcium: 128mgIron: 2mg
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!