Vöröslencse főzelék
Ez az egyszerű vöröslencse főzelék recept tökéletes hétköznapi vacsora lehet, amikor valami egészséges, gyors és finom ételre vágysz. Teljesen vegán, tele van zöldségekkel, és 30 perc alatt elkészül. Tegyél a tetejére chilipelyhet, ha nem félsz a csípőstől. Tálalhatod fetával vagy tükörtojással is.
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 db közepes vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 db nagy cukkini felaprítva
- 2 db közepes sárgarépa aprítva
- 150 g vöröslencse konzerv átöblítve
- 0,5 l zöldség alaplé
- 1 tk szárított kakukkfű
- 700 g darabolt paradicsomkonzerv
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük fel az olajat egy nehéz aljú fazékban közepesen hőfokon.
- Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és pároljuk 2-3 percig, amíg áttetszővé válik.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk még 2 percig.
- Adjuk hozzá a felaprított cukkinit és sárgarépát, és pároljuk körülbelül 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Adja hozzá a zöldséglevest, a vörös lencsét, a paradicsomot és a fűszereket.
- Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és fedő nélkül pároljuk, amíg a lencse megpuhul – körülbelül 20 percig.
- Azonnal tálalhatjuk.
Megjegyzés
A vöröslencse olyan esszenciális zsírsavat is tartalmaz, mint az omega-6 zsírsav, illetve antioxidánsokban is gazdag. A vöröslencse ráadásul lassan felszívódó szénhidrát, így anélkül telít el, hogy hirtelen megdobná a vércukorszintet. Ami külön jó benne, hogy nem puffaszt.
Tápanyagok
Energia: 130kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!