Főzés nélküli zabkása – ez tényleg 2 perc alatt kész!
Ez az egészséges, főzés nélküli reggeli percek alatt összeállítható, és akár a hét többi napján is előkapható a hűtőből. A fahéjas ízvilággal megfűszerezett finom vegán zabkását friss vagy fagyasztott gyümölccsel, diófélékkel, magvakkal is készíthetjük. Mindent rászórhatsz, ami csak a kedvenced.
Hozzávalók
- 220 g zabpehely (lásd Tipp)
- 600 ml cukrozatlan növényi tej, például mandula- vagy kókusztej.
- 6 tk barna cukor
- 1 tk vanilia aroma
- 1 tk őrölt fahéj
- csipetnyi só
Elkészítés
- Keverjük össze a zabot, a tejet, a barna cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a sót egy nagy tálban. Osszuk szét öt darab 250ml-es befőttes üvegbe. Csavarjuk rá a fedelet, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára vagy akár 5 napra is.
- Tálaláskor mehetnek rá a banán, vagy magvak, bogyós gyümölcs, cukrozatlan mogyorókrém, lenmag, chia mag, aszalt gyümölcs vagy bármi egyéb, ami kedvedre való.
Megjegyzés
Tippek: A cöliákiában vagy gluténérzékenységben szenvedőknek a „gluténmentes” címkével ellátott zabot kell használniuk, mivel a zab gyakran keresztfertőzött búzával és árpával.
Annak elkerülése érdekében, hogy helyenként felbukkanjon benne egy-egy „nyers” zab, győződj meg róla, hogy a zab teljesen elmerült a tejben, mielőtt a hűtőbe teszed.
Én szeretek csatos üveget használni, hogy tutira ne folyjon ki a táskámban a tej, de egy jók záródó befőttes üveg is tökéletes.
Tápanyagok
Energia: 191kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!