Marokkói húsgombóc
Ezek a gazdagon fűszerezett húsgolyók friss petrezselyemmel, morzsolt fetával, és paradicsommal tutira megnyerik az olaszos ízvilág kedvelőit, de mindenki mást is. Mintha Marokkó utcáin sétálnál! Tálald ebédre kuszkusszal, vagy cseréld ki a köretet ropogós zöldsalátára egy még könnyedebb vacsoraváltozatért.
Hozzávalók
- 1 db nagyobb méretű tojás
- 1 tk őrölt kömény
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 csipet fahéj
- só, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma elosztva
- 0.5 kg darált marhahús
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 35 g panko morzsa
- 300 g koktélparadicsom félbevágva
- 1 db (400g-os) csicseriborsó konzerv leöblítve
- 150 g feta sajt (morzsolva)
- kuszkusz köretként opcionális
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra. Egy nagyobb méretű tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a panko morzsát, a fűszereket, 1/2 teáskanál sót és egy csipetnyi borsot. Reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát. Keverjük bele a marhahúst, majd formázzunk a masszából 12 golyót.
- Tedd át a húsgombócokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd a sütő felső részén lévő rácson süsd 2-3 percig, amíg megbarnulnak. Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra. Vedd ki a húsgombócokat a sütőből, és óvatosan öntsd le a felesleges zsírt.
- Egy tálban keverjük össze a paradicsomot és a csicseriborsót az olajjal, a maradék 1 gerezd (vékonyra szeletelt) fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük egy teflonba a paradicsomos-csicseriborsós keveréket húsgombócokkal együtt, és helyezzük az egészet vissza a sütőbe. Süssük amíg a paradicsom megpuhul, azaz kb. 10 percig.
- Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a fetával és a petrezselyemmel, és tálaljuk kuszkusszal.
Megjegyzés
A változatosság kedvéért, vagy ha esetleg előételként szeretnéd tálalni, akkor vedd kisebbre a golyók méretét és süsd kevesebb ideig. Az extra frissesség érdekében próbáld ki, hogy a húskeverékhez adsz egy kevés egy kevés apróra vágott, friss mentát. Így kap egy kis plusz színezetet az ételed. Variáld a köretet: Hagyd ki a kuszkuszt, és tálald rizzsel, salátával, vagy piríts meg egy pitakenyeret hozzá, ha éppen nem diétázol.
Tápanyagok
Energia: 395kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!