paradicsomos húsgolyók tálban villával

Marokkói húsgombóc

Ezek a gazdagon fűszerezett húsgolyók friss petrezselyemmel, morzsolt fetával, és paradicsommal tutira megnyerik az olaszos ízvilág kedvelőit, de mindenki mást is. Mintha Marokkó utcáin sétálnál! Tálald ebédre kuszkusszal, vagy cseréld ki a köretet ropogós zöldsalátára egy még könnyedebb vacsoraváltozatért.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 395 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db nagyobb méretű tojás
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 1 csipet fahéj
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma elosztva
  • 0.5 kg darált marhahús
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
  • 35 g panko morzsa
  • 300 g koktélparadicsom félbevágva
  • 1 db (400g-os) csicseriborsó konzerv leöblítve
  • 150 g feta sajt (morzsolva)
  • kuszkusz köretként opcionális

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra. Egy nagyobb méretű tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a panko morzsát, a fűszereket, 1/2 teáskanál sót és egy csipetnyi borsot. Reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát. Keverjük bele a marhahúst, majd formázzunk a masszából 12 golyót.
  • Tedd át a húsgombócokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd a sütő felső részén lévő rácson süsd 2-3 percig, amíg megbarnulnak. Csökkentsd a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra. Vedd ki a húsgombócokat a sütőből, és óvatosan öntsd le a felesleges zsírt.
  • Egy tálban keverjük össze a paradicsomot és a csicseriborsót az olajjal, a maradék 1 gerezd (vékonyra szeletelt) fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  • Tegyük egy teflonba a paradicsomos-csicseriborsós keveréket húsgombócokkal együtt, és helyezzük az egészet vissza a sütőbe. Süssük amíg a paradicsom megpuhul, azaz kb. 10 percig.
  • Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a fetával és a petrezselyemmel, és tálaljuk kuszkusszal.

Megjegyzés

A változatosság kedvéért, vagy ha esetleg előételként szeretnéd tálalni, akkor vedd kisebbre a golyók méretét és süsd kevesebb ideig. Az extra frissesség érdekében próbáld ki, hogy a húskeverékhez adsz egy kevés egy kevés apróra vágott, friss mentát. Így kap egy kis plusz színezetet az ételed. Variáld a köretet: Hagyd ki a kuszkuszt, és tálald rizzsel, salátával, vagy piríts meg egy pitakenyeret hozzá, ha éppen nem diétázol.

Tápanyagok

Energia: 395kcal
Kulcsszó fitt fasirt recept, húsgombóc, marokkói húsgolyó
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: