Bár a ketogén étrendet a legtöbben úgy azonosítják, mint egy olyan diétát, ahol sok zsírt és kevés szénhidrátot kell fogyasztani, ám a fehérjék szerepe is fontos.
Mivel sokak számára a tej, illetve a tejtermékek jelentik a fő fehérjeforrást a hús mellett, érdemes ezzel a kérdéssel is foglalkozni. A tej alapvetően nem ketogén-barát, ezért sokan azt gondolhatnánk, hogy más tejterméke sem azok.
A helyzet azonban az, hogy a joghurt, illetve a kefir is fogyasztható a keto diéta során, ugyanis bár ezeket a tejtermékek is tartalmaznak laktózt és kazeint, de lényegesen kisebb mennyiségben, mint a tej.
A joghurt estében a görög vagy a bolgár joghurt adalékanyag mentes változata illeszthető be a keto diétába, elsősorban salátákhoz fogyasztva. Természetesen a natúr joghurtot is csak alkalmanként lehet fogyasztani, nem minden nap.
A gyümölcsjoghurtok viszont a kerülendő ételek listáján vannak mesterséges adalékanyag és hozzáadott cukortartalmuk miatt.