Görög quinoa saláta
Ez a recept szuperül variálható, és ezért imádnivaló! Olyan zöldségeket tehetsz bele, amit csak akarsz, egyszerűen nem tudod elrontani! Van egy kis görögösebb ihletése, ami miatt a nyári estéket idézi, de mi pont ezért szeretjük!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 180 g quinoa, leöblítve és jól lecsepegtetve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 db közepes cukkini, apróra vágva
- 1/2 l víz
- 130 g csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
- 1 db közepes paradicsom, apróra vágva
- 75 g morzsolt feta sajt
- 50 g apróra vágott görög olajbogyó
- 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegítsd fel az olajat. Add hozzá a quinoát és a fokhagymát; kevergesd 2-3 percig. Ekkorra a quinoa enyhén megbarnul.
- Keverd bele a cukkinit és öntsd hozzá a vizet, majd forrald fel. Vedd le a hőfokot és fedő alatt párold, amíg a folyadék fel szívódik, kb. 15 percig. Keverd bele a többi hozzávalót majd melegítsd át az egészet. Kész is!
Megjegyzés
Villámgyors saláta igazán egészséges finomságokból! A zöldség és gyümölcs szezon közeledtével a házi termesztésű zöldségekből a legfinomabb! Én egyébként is mindig változtatok rajta valamit. A kreativitásnak itt nincsenek határai, bátran próbálkozz minden otthon fellelhető finomsággal!
Tápanyagok
Energia: 310kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!