Isteni zöldsaláta csicseriborsóval
A csicseriborsót már több mint hétezer éve fogyasztja az emberiség, ami nem véletlen. Salátaként is laktató és egészséges választás lehet.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes perc
Főzési idő 15 minutes perc
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 2
Energia 304 kcal
Hozzávalók
- 1 db avokádó meghámozva, kimagozva
- 150 ml natúr joghurt
- 1 marék friss, apróra vágott fűszernövény lehet tárkony, sóska, menta, petrezselyem vagy koriander (vegyesen is)
- 200 g római saláta vagy madársaláta
- 1/2 db kígyóuborka szeletelve
- 1 db konzerv csicseriborsó alaposan lemosva, átöblítve
- 80 g kemény sajt felkockázva
- 6 db cseresznyeparadicsom félbevágva
Elkészítés
- Az öntet elkészítéséhez tegyük az avokádót, a natúr joghurtot, a fűszernövényeket és a sót egy turmixgépbe és pürésítsük simára.
- A saláta elkészítéséhez tegyük egy tálba a salátát és az uborkát.
- Tegyük rá az öntetet, majd ennek a tetejére mehet a csicseriborsó, a sajt és a paradicsom.
Megjegyzés
A csicseriborsónak igen magas a fehérjetartalma és nagyon jó kalciumforrás, ezen kívül magas a vas- és a rosttartalma is. Igazi jó barátja lehet a fogyókúrázóknak, ráadásul csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.
A csicseriborsó konzervben és szárított formában is kapható. A fenti recepthez mi konzervet használtunk, mert szeretjük a kényelmes megoldásokat, és így pillanatok alatt egészséges, ízletes salátát varázsolhatunk az étkezőasztalra.
Tápanyagok
Energia: 304kcal
Kulcsszó csicseriborsó, saláta, zöldsaláta
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!
Hozd formába magad! – 7 napos 1500 kalóriás étrend
Indítsd az évet a nagy fogadalmak helyett életmódváltással, hogy az ünnepi időszakban alattomosan felkúszott kilók most leolvadjanak. Ebben lesz segítségedre ez az egyszerűen követhető étrend a következő egy hétben. De
Diétás receptek
10 egyszerű, akár cukorbeteg étrendbe is beilleszthető recept
Ebben a főleg cukorbetegséggel küzdőknek szóló receptgyűjteményünkben 10 diétás recept található, melyek segítenek abban, hogy változatos, tápláló és ízletes ételek kerüljenek az asztalra.