csirkepörkölt recept csirkemellből diétásan, bulgurral
Miért ne ehetnénk ezt a tradicionális magyar ételt diéta alatt? Csakis az elkészítés módja, a hozzávalók helyes megválasztása és a megfelelő mennyiségek határozzák meg, hogy mennyire lesz beilleszthető egy diétás étrendbe. Ebben segít a következő recept
Hozzávalók
- 300 g csirkemell filé, bőr nélkül
- 1 fej vöröhagyma apróra vágva
- 10 g zabliszt
- 100 g bulgur
- 2 kiskanál extra szűz olivaolaj
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só, bors, pirospaprika (kb 1 evőkanál)
- 200 g kovászos vagy csemege uborka ízlés szerint (savanyúságként)
Elkészítés
- A napraforgó olajon dinszteld meg a hagymát, ha kevés az olaj, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen meg és abban puhuljon meg.
- A kockára vágott húst párold át rajta többször rövid lében, add hozzá a fűszereket
- Ha a hús elkészült és „zsírjára pirult”, hintsd meg a liszttel, jól keverd el, majd öntsd hozzá annyi vizet, hogy „pörköltes” állaga legyen, főzd össze.
- A bulgurt főzd meg 2-2,5x-es mennyiségű sós vízben. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd el benne az olívaolajat is
- Fogassz hozzá uborkát
- Jó étvágyat
Megjegyzés
A csirkepörkölt egy könnyen elkészíthető és ízletes szinte mindenki által közkedvelt fogás . A diétás változat elkészítéséhez csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükségünk, így bármikor villámgyorsan elkészíthetjük és a kalóriák miatt sem kell aggódni. Próbáld ki ezt a finom fitt csirkemell paprikás receptet, nem fogsz csalódni és az edződ sem fog haragudni 😉
Tápanyagok
Energia: 500kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!