Csirkepörkölt recept csirkemellből diétásan, bulgurral

csirkepörkölt csirkemellből
csirkepörkölt csirkemellből

csirkepörkölt recept csirkemellből diétásan, bulgurral

Miért ne ehetnénk ezt a tradicionális magyar ételt diéta alatt? Csakis az elkészítés módja, a hozzávalók helyes megválasztása és a megfelelő mennyiségek határozzák meg, hogy mennyire lesz beilleszthető egy diétás étrendbe. Ebben segít a következő recept
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 30 perc
Teljes Idő 40 perc
Fogás Ebéd
Étrend Diétás receptek
Adag 2
Kalória / adag 500 kcal

Hozzávalók
  

  • 300 g csirkemell filé, bőr nélkül
  • 1 fej vöröhagyma apróra vágva
  • 10 g zabliszt
  • 100 g bulgur
  • 2 kiskanál extra szűz olivaolaj
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • só, bors, pirospaprika (kb 1 evőkanál)
  • 200 g kovászos vagy csemege uborka ízlés szerint (savanyúságként)

Elkészítés
 

  • A napraforgó olajon dinszteld meg a hagymát, ha kevés az olaj, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen meg és abban puhuljon meg.
  • A kockára vágott húst párold át rajta többször rövid lében, add hozzá a fűszereket
  • Ha a hús elkészült és „zsírjára pirult”, hintsd meg a liszttel, jól keverd el, majd öntsd hozzá annyi vizet, hogy „pörköltes” állaga legyen, főzd össze.
  • A bulgurt főzd meg 2-2,5x-es mennyiségű sós vízben. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd el benne az olívaolajat is
  • Fogassz hozzá uborkát
  • Jó étvágyat

Megjegyzés

A csirkepörkölt egy könnyen elkészíthető és ízletes szinte mindenki által közkedvelt fogás . A diétás változat elkészítéséhez csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükségünk, így bármikor villámgyorsan elkészíthetjük és a kalóriák miatt sem kell aggódni. Próbáld ki ezt a finom fitt csirkemell paprikás receptet, nem fogsz csalódni és az edződ sem fog haragudni 😉
Kulcsszó csirkepörkölt recept csirkemellből