
Csirkés brokkolis tészta
Ez a klasszikus csirke-brokkoli tészta egy 30 perces, könnyű hétköznapi vacsora, de akár ebédre is magaddal viheted. Egyszerű, egészséges alapanyagokból készül. Minden jót megtalálsz egyetlen adagban: szénhidrátot, sovány fehérjét és zöldséget. Ráadásul minden egyes falatot finom fokhagymás-vajas-fűszeres mártással vonunk be, és frissen reszelt sajttal díszítjük.
Hozzávalók
- 1/2 kg teljes kiőrlésű tészta (penne vagy rigatoni, bármilyen jó)
- 2 db közepes fej brokkoli
- 4 db csirkemell filé felkockázva
- 1 ek olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Fokhagymás fűszeres vajmártás
- 3 ek sótlan vaj
- 45 g parmezán sajt
- 1 tk oregánó
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Adjuk hozzá a brokkolit a forrásban lévő tésztához kb. 3-4 perccel azelőtt, hogy a tészta teljesen megfőne. A tészta és a brokkoli lecsepegtetése előtt tegyen félre kb. 1-2 dl tésztavizet.
- A kockára vágott csirkemellet fűszerezzük sóval és borssal.
- Egy nagy serpenyőben öntsünk olívaolajat. Amikor felforrósodott, adjuk hozzá a csirkét, és süssük aranybarnára. Mikor megsült, vegyük ki és rakjuk félre.
- Tegyük a vajat, a fokhagymát és az oregánót a forró serpenyőbe, és pirítsuk kicsit át. Ezután adjuk hozzá a parmezán sajtot, és keverjük jól össze. Vegyük le a tűzről.
- Egy nagy tálban keverjük össze a tésztát és a brokkolit a felkockázott csirkével, és öntsük rá a serpenyőben lévő vajas szószt. A borsot frissen őröljük rá, és díszítsük még reszelt sajttal tálalás előtt.
Megjegyzés
Ez a recept önmagában is laktató, de néhány egészséges salátával még tudod tovább turbózni. A zsenge csirkét és a vajas tésztát pl. tudod párosítani egy örökzöld paradicsomsalátával vagy zöldbabbal is. Úgy is variálhatod, hogy az egészet beleöntöd egy kivajazott jénaiba, és bedobod a 180 °C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Ez a változat sem fog csalódást okozni!
Tápanyagok
Energia: 943kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!