Mennyei cukkini ravioli
Szereted az olasz finomságokat? Ezekben a töltött, paradicsomos-sajtos cukkini párnácskákban nincs hagyományos tészta, mégis isteni finom vacsorát dobhatsz össze. Ha megkívánod a tésztát, de mégis maradnál egy könnyű fogásnál, akkor ez egy tökéletes "áthidaló megoldás" lesz számodra.
Hozzávalók
- 1 kg zsenge cukkini
- 2,5 dl marinara szósz cserélhető paradicsomszószra
- 125 g ricotta
- 80 g mozzarella (reszelve)
- 15 g reszelt parmezán
- 1 db tojás
- só, bors, olasz fűszerkeverék ízlés szerint
- friss bazsalikom (csak díszítésnek)
Elkészítés
- Zöldséghámozóval szeleteld fel hosszában a cukkinit vékony lapokra.
- Rendezd a cukkiniszeleteket egymás mellé konyhai papírtörlőre. Sózzuk és tegyük félre kb. 20 percre, amíg a cukkini kissé megpuhul, és levet ereszt. Ezután papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet.
- Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy közepes tálban keverjük össze a töltelék hozzávalóit: a ricottát, 30g mozzarellát, parmezánt, tojást, az olasz fűszerkeveréket, majd sózzuk, borsozzuk.
- Helyezzünk két cukkinicsíkot egy vágódeszkára, egymással párhuzamosan és kissé átfedve. Tegyünk rá két másik cukkinicsíkot rá merőlegen, hogy keresztezzék egymást. (Tehát kettő vízszintesen, kettő párhuzamosan van előttünk.) Ekkorra a sótól már jól hajtogathatóvá válnak egyébként.Egy kanállal helyezzünk kb. 1,5-2 evőkanálnyi tölteléket a cukkini kereszt közepére. Hajtsuk be a cukkini két ellentétes oldalait, a végeket átfedve, majd tegyük ugyanezt a másik két oldallal is. Így kapunk egy cuki kis töltött cukkini-párnát.
- Egy 9×13-as tepsi alját kend ki kb. 3 evőkanálnyi marinara mártással. Az összehajtogatott/ megtöltött cukkinit a hajtással lefelé tegyük a tepsibe, és mindegyikre kanalazzunk 1 evőkanál marinara mártást, majd szórjunk rá egy kicsi reszelt mozzarella sajtot. Ismételd meg ezt a többi cukkinivel és töltelékkel is, majd mehet be a sütőbe.
- Süssük kb. 20-25 percig, amíg a cukkini megpuhul, és a sajt megolvad rajta. Tálalás előtt hagyjuk hűlni kb 5 percet, majd díszítsük friss bazsalikommal.
Megjegyzés
Miért szeretjük ezt a receptet annyira? Mert amellett, hogy az ízeivel simán hozza az igazi olasz életérzést, még gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is, valamint hihetetlenül egyszerűen elkészíthető akár kezdők számára is. Mindenképpen megér egy próbát, ha Te is rajongsz az olasz konyháért!
Tápanyagok
Energia: 215kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!