Diós Banános zabpehelyes muffin diétásan
Így készíthetsz cukorbeteg "barát" muffint, ami ráadásul gluténmentes, sőt, a paleo diétába is beilleszthető. A receptben a hagyományos muffin receptekhez képest jóval kevesebb cukrot használunk. helyette érett banánnal és fahéjjal ízesítjük
Eszközök
- 1 12 darabos muffin sütőforma
Hozzávalók
- 240 g zabpehely (gluténmentes)
- 3,5 dl tej (1,5%-os)
- 2 db érett banán villával széttörve
- 65 g barnacukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 csipet só
- 60 g dió vagy pekándió apróra vágva
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 185 C-ra. Készítsünk elő a muffin sütőformát (12 darabos muffin sütőformát), és fújjuk be olaj spray-vel. (pl.: kókuszolaj)
- Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Osszuk el egyenletesen a keveréket a muffinformák között. Ne töltsük meg teljesen, csak háromnegyedig, mert sülés közben a tészta megemelkedik.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 25 percig.
- Teszteljük tűpróbával, mielőtt kivesszük a sütőből. Miután kivettük, hűtsük a formában a muffinokat még kb 10 percig, majd fordítsuk ki őket egy rácsra. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Megjegyzés
Készülj fel egy igazi ínyencségre! A Diós Banános zabpehelyes muffin egy finom és egészséges reggeli vagy snack, ami nemcsak tele van ízletes összetevőkkel, de még diétás étrendbe is beilleszthető.
A zabpehely gazdag rostforrás, amely segít szabályozni a vércukorszintet és csökkenti az éhségérzetet. A banán és a dió pedig természetesen édesítik a muffint, így alig kell hozzá cukrot adni. Készítsd el a muffinokat előre, így kéznél lesznek, amikor csak szeretnél. Hűtőben 3 napig is friss marad, így több napra megvan a reggelid.
Tápanyagok
Energia: 180kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!