krémes fehérbab leves

Krémes fehérbab leves – ízkavalkád egyetlen tányérban

A fehérbab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, nagyon egészséges, koleszterinbarát választás. Nem mellesleg igen finom is! Ezzel a különleges, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető krémlevessel nem lőhetünk mellé.
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Teljes Idő 35 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 185 kcal

Hozzávalók
  

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma apróra vágva
  • 3 db zellerszár apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika
  • 900 g konzerv fehérbab
  • 80 g parmezán (ebből 20 a tálaláshoz)
  • 1 l húsleves alaplé
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • 2 tk citromlé
  • 1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél

Elkészítés
 

  • Hevítsük fel az olajat egy fazékban, majd adjuk hozzá a hagymát és a zellert és gyakori kevergetés mellett pároljuk 5 percig, ezután jöhet a fokhagyma és a piros paprika, újabb két percre.
  • Majd keverjük hozzá a babot és a parmezánt (opcionális), a húsleves alaplevet, ízlés szerint sót, borsot és babérlevelet, majd forraljuk fel nagy lángon. Ezután alacsony hőfokon főzzük mintegy húsz percig időnként megkeverve.
  • A végén vegyük ki a babérlevelet, majd két csészényi levest szedjünk ki a fazékból és pürésítsük simára. Öntsük vissza, majd keverjük hozzá a citromlevet és a citromhéjat, szedjük tányérokba, szórjuk meg parmezánnal és díszítsük petrezselyemmel.

Tápanyagok

Energia: 185kcal
Kulcsszó bab, fehérbab
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: