Sült garnéla spenóttal tányéron

Serpenyős garnéla spenóttal

A garnélarák, a spenót és a fokhagyma kiválóak együtt! Talán nem ez a legideálisabb randi-vacsi, de az tuti, hogy a legegyszerűbb! Mindössze két lépésben összedobható ez a finom egytálétel. Kap egy kissé pikáns ízvilágot a citromlétől, a chilitől és a petrezselyemtől, de igazából azt szórsz a tetejére, amit csak szeretnél. Tálald egy szelet teljes kiőrlésű baguette-tel, hogy az utolsó csepp mártást is kiélvezhesd. Tunkolni kötelező!
Még nincs értékelés
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 25 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 226 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 ek olívaolaj, elosztva
  • 6 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 500 g friss spenót
  • 1 ek citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 450 g garnélarák, hámozva
  • 1 csipet chili paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Melegíts fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a fokhagyma felét, és párold, amíg barnulni nem kezd, 1-2 percig.
  • Tedd hozzá a spenótot, sózd, és alaposan forgasd össze. Egyszer-kétszer keverd át, amíg a spenót megfonnyad, kb. 3-5 percig, majd facsard hozzá az egy evőkanálnyi friss citrom levét.
  • Az egészet tedd át egy serpenyőből egy tálba, és takard le, tartsd melegen.
  • Állíts be egy közepes hőfokot, és tedd a serpenyőbe a maradék 2 ek olajat. Mehet hozzá a felszeletelt fokhagyma másik fele. 1-2 perc után add hozzá a garnélarákot, dobj hozzá egy csipetnyi chilit, és sózd meg. Folyamatosan kevergesd, amíg a garnélarák átsül, méretétől függően további 3-5 percig.
  • Tálald a garnélarákot az előzőleg elkészítetett ínycsiklandó spenóttal, reszelt citromhéjjal és friss petrezselyemmel megszórva.

Megjegyzés

A garnélarák egy  pillanatok alatt elkészíthető fehérje, amely bármilyen összetevővel jól kombinálható. Itt sok-sok fokhagymával (ezért talán nem a legideálisabb randi-kaja) és spenóttal párosítjuk.  Mindössze két lépésből álló, tökéletesen egyszerű, ízletes hétköznap esti vacsora.  Jöhet mellé barna rizs, de akár önmagában, egy kis ropogós kenyérrel is finom. A tetejére a petrezselyem mellett parmezán sajtot vagy apróra vágott friss fűszernövényeket, például bazsalikomot vagy metélőhagymát is tehetünk.

Tápanyagok

Energia: 226kcal
Kulcsszó garnélarák, serpenyős garnéla
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: