Karfiol steak pizza (Low carb)
Zöldséget kellene enned, ugyanakkor a pizzát kívánod? A karfiolnak nem kell unalmasnak lennie, a pizzának pedig nem kell magas szénhidrát- és kalóriatartalmúnak lennie. Próbáld ki ezt a receptet, mert ezzel mindkettőt megkapod: a pizza ízét és a diétás verziót is. Ráadásul brutálisan egyszerű is! Tutira az egyik kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- só, bors, olasz fűszerkeverék, fokhagymapor ízlés szerint
- 120 g reszelt mozzarella
- 75 g marinara szósz (vagy paradicsomszósz sóval, fokhagymával, paprikával, bazsalikommal és oreganóval fűszerezve)
- 50 g csirkemellsonka, vagy pulykamellsonka szeletelve, esetleg bacon (feltéthez),
- lilahagyma karikák, paradicsomkarikák
- Díszítésnek: chilipaprika pehely, bazsalikom
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, vagy az Air Fryert 200 °C-ra. Bélelj ki egy közepes méretű sütőlemezt sütőpapírral.
- A karfiol szárát a helyén hagyva először vágd félbe a karfiolt, majd a feleket szeleteld fel steakekre, azaz kb. ujjnyi vastag szeletekre. Tedd a tepsibe a szeleteket.
- Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a reszelt parmezánt, a fűszereket és ízlés szerint sót és borsot. Ecsettel kend be ezzel a keverékkel minden karfiolszelet minden oldalát.
- Süssük Air Fryerben 15 percig (vagy amíg megpuhul), félidőben megfordítva. A sütőben a sütési idő kb. 20 percig tart, de szintén fordítsuk meg félidőben.
- Minden szeletet megkenünk paradicsomszósszal, helyezünk rá sonkát, hagymakarikát, paradicsomot – amit csak szeretnénk, majd megszórjuk sajttal és mehet még vissza a sütőbe további 5 percig, amíg megolvad a tetején a sajt és kissé aranybarnára sül.
- Díszítsük chilipaprikapehellyel és bazsalikommal.
Tápanyagok
Energia: 284kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!