A diéták során nagyon gyakori az, hogy a gyümölcsök egy részét teljesen ki kell iktatni az étrendünkből, és sok esetben a zöldségekkel is csínján kell bánni.

Bár a paradicsom botanikailag a gyümölcsök csoportját erősíti, mégis nyersen fogyasztva a Keto diéta alatt paradicsomot lehet fogyasztani, hiszen jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma, mintha ugyanennyi édes gyümölcsöt ennénk meg.

Ezt azonban nem mondhatjuk már el a szárított, vagy aszalt paradicsomról, illetve rengeteg más, előre csomagolt paradicsomos termékről sem, hiszen ezek nagy részét gyakran cukorral ízesítik.

Vannak, akik a paradicsomot a mai napig a zöldségek közé sorolják, de valójában egy gyümölcsről beszélünk. Bár a zsírtartalma viszonylag alacsony, de kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért egyértelműen keto barátnak mondható.

Ha Keto diétát folytatunk, a paradicsomból nyugodtan ehetünk az ebédünk, vagy a vacsoránk mellé egy maréknyit. Sőt, még akár az édesebb ízű koktélparadicsomból is elfogyaszthatunk a főétkezésünk mellé akár egy fél csészényit is.

Ez is érdekelhet: