A Keto diéta alatt vannak olyan élelmiszerek, melyeket kerülni kell, és vannak, amelyeket mértékkel fogyaszthatunk.

Egy új életmód elkezdésekor mindenképpen utána kell járnunk annak, hogy pontosan miket ehetünk, hiszen látványos eredményt csak akkor fogunk elérni, ha minden szabályt betartunk.

Mivel a magyar konyha tejfölt az ételek elkészítése során gyakran használ, nem mindegy az sem, hogy a Keto diéta alatt tejfölt szabad-e fogyasztanunk.


Jó hír, hogy szerencsére a tejfölt teljes mértékben nem kell megvonnunk magunktól abban az esetben sem, ha nem régiben belekezdtünk a Keto-diétába, csak azt kell megválogatnunk, hogy milyen tejfölt fogunk fogyasztani.

A tejfölök esetében egyértelműen igaz a „minél zsírosabb annál jobb!” – mondás, éppen ezért érdemes lehet olyan tejfölt vásárolnunk, mely lehetőleg 25%-os zsírtartalommal rendelkezik.

Ennél már csak az a jobb, ha van lehetőségünk házi készítésű tejfölt vásárolni, viszont ezeket is csak mértékkel szabad a diéta alatt fogyasztanunk!

Keto diéta tej: Milyen tejet fogyaszthatunk?

Keto diéta alatt bár a hagyományos tehéntejet kerülnünk kell, szerencsére rengeteg növényi tejhelyettesítő közül választhatunk. Olvasd tovább itt: https://diet.hu/keto-dieta-tej/

Mennyi a tejföl kalóriatartalma?

100g Tejföl (12%-os) 135 kcal
100g Tejföl (20%-os) 207 kcal