Low-Carb Áfonyás Muffin
Csak azért, mert figyelsz a szénhidrátokra, még nem jelenti azt, hogy nem ehetsz klasszikus reggeli süteményt. Egy kis csavarral be tudjuk építeni az étrendedbe, úgy, hogy a fogyókúrás célod sem sérül.
Hozzávalók
- 170 g mandulaliszt
- 30 g kókuszliszt
- 1 ek sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 200 g áfonya
- 3 db nagyobb tojás
- 120 g csökkentett zsírtartalmú tej
- 70 g világos barna cukor
- 1 ½ tk vanília aroma
- 50 g avokádó olaj (vagy mandulaolaj)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 12 db-os muffinformát fújjunk be főzőspray segítségével olajjal.
- Szitáljuk át egy tálba a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az áfonyát, és forgassuk össze. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a barna cukrot, az olajat és a vaníliát.
- Öntsük a folyékony hozzávalókhoz a száraz hozzávalókat, dolgozzuk jól össze a két keveréket, amíg összeáll. Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinformák között.
- Süssük a muffinokat addig, amíg a széleik enyhén megbarnulnak, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, kb. 20-25 percig. Hagyjuk hűlni a tepsiben egy rácson 20 percig. Egy késsel futtassuk körbe a széleken, és vegyük ki a formából, hogy teljesen kihűljön.
Megjegyzés
Tipp: A teljes kiőrlésű liszt helyett a mandula- és kókuszlisztek teszik ezeket a muffinokat pihepuhaakká, miközben csökkentik a szénhidráttartalmat. Egy kis barna cukor tompítja a friss áfonya savanyúságát.
Tápanyagok
Energia: 204kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!