minestrone leves tányéron az asztalra helyezve

Klasszikus minestrone

Ez a minestrone leves recept egészséges, tele van isteni zöldséggekkel, könnyen elkészíthető, és hihetetlenül finom. Kiadós leves, igazi olasz klasszikus! Nem igényel nagy főzőtudományt, megéri kipróbálni, az eredmény pedig magáért beszél majd!
Még nincs értékelés
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 45 minutes
Teljes Idő 1 hour 5 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 6
Energia 225 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 db sárgarépa, kis darabokra vágva
  • 2 db közepes zellerszár, kis darabokra apróra vágva
  • 50 g paradicsompüré
  • 400 g apróra vágott idényzöldség (burgonya, cukkini, vajtök, zöldbab vagy borsó egyaránt lehet)
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 tk szárított oregánó és ugyanennyi szárított kakukkfű
  • 800 g konzerv kockára vágott paradicsom, a folyadékkal együtt
  • 1 l zöldségleves vagy húsleves alaplé
  • 1 l víz
  • 1 tk
  • 2 db babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • 100 g teljes kiőrlésű kagylótészta
  • 1 doboz fehérbab konzerv (400g)
  • 60 g 2 csésze bébispenót, vagy apróra vágott kelkáposzta
  • 2 tk citromlé
  • Frissen reszelt parmezán sajt, a díszítéshez (nem kötelező)

Elkészítés
 

  • Melegítsünk fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon. Amikor az olaj már csillog, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsompürét és egy csipet sót. Gyakran kevergetve pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hagyma áttetszővé válik, körülbelül 7-10 percig.
  • Adjuk hozzá a szezonális zöldségeket, a fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet. Jól keverjük át, amíg illatozni nem kezd, kb. 2 percig.
  • Öntsük a lábasba a paradicsomkonzervet, az alaplét és a vizet. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet. Bőségesen fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal.
  • Vegyük fel a hőfokot magasra, és forraljuk fel a keveréket, majd fedjük le félig az edényt, csökkentsük vissza a hőfokot, és hagyjuk forrni.
  • Főzzük 15 percig, majd vegyük le a fedőt, és adjuk hozzá a tésztát, a babot és a spenótot/ vagy kelkáposztát. Fedő nélkül főzzük tovább 20 percig, vagy amíg a tészta al dente meg nem fő.
  • Vegyük le az edényt a tűzről, keverjük bele a citromlevet. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük még sóval, borssal, ha szükséges. Tálaláskor reszelt parmezánnal díszítsük.

Megjegyzés

Ha szereted a kiadós, gazdag de mégis könnyű leveseket, akkor ezt az olasz klasszikust meg kell kóstolnod! Könnyű elkészíteni, és megéri a fáradságot. Másnapra még finomabb!

Tápanyagok

Energia: 225kcal
Kulcsszó minestrone
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: