Paradicsomos zöldbab leves
Ez a leves az év bármely szakában elkészíthető. A legjobb persze friss hozzávalókból megfőzni, de ha éppen nem kapható friss zöldbab, a fagyasztott bab és a paradicsomkonzerv is tökéletesen megfelel. Meleg kenyérszeletekkel tálalva ez a leves teljes értékű étkezés. (persze figyelj ebben az esetben a szénhidrátra)
Hozzávalók
- 130 g apróra vágott hagyma
- 130 g apróra vágott sárgarépa
- 2 tk vaj
- 450 g friss zöldbab, 2,5 cm-es darabokra vágva (fagyasztott is megteszi)
- 600 g paradicsom, aprítva
- friss bazsalikomlevél aprítva (vagy szárított is jó)
- só, bors
- alaplé vagy leveskocka az alapléhez
Elkészítés
- Egy serpenyőben 5 percig párold a hagymát és a sárgarépát a vajban.
- Készíts alaplevet ( zöldség vagy hús), ebben keverd össze a fentieket, a babot és a fokhagymát majd forrald fel, és alacsonyabb fokozaton lefedve párold 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Keverd hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Tegyél rá fedőt és párold még 5 – 10 percig.
- Jó étvágyat!
Megjegyzés
A leves mindig is szerves része lesz az ebédnek. Ezt a zöldségekben gazdag előételt pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Új kedvence lesz a hétvégi családi ebédeknek!
Tápanyagok
Energia: 59kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 4gZsír: 1gTelített zsír: 1gKoleszterin: 1mgRost: 3gCukor: 5g
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!