Parmezános bundában sült spárga tányéron

Parmezános bundában sült spárga

Ez a ropogós, aranyszínű parmezános sült spárga ízletes módja a zöldségfogyasztásnak! 15 perc alatt kész a sütőben. Vendégvárásra, vagy egy laza tévénézős programhoz is tökéletes.
Még nincs értékelés
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 30 minutes
Fogás Ebéd, köret, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 110 kcal

Hozzávalók
  

  • 1/2 kg (kb. 20 db) spárga, a kemény részeit a végéről levágva
  • 80 g panko morzsa
  • 60 g reszelt parmezán
  • 2 ek liszt
  • 2 db nagyobb tojás
  • oliva olaj spray
  • oregáno, a rozmaring, só, bors és fokhagymapor ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Keverjük össze a zsemlemorzsát, a fűszereket és a parmezánt, egy nagy tálban.
  • A tojást és a lisztet egy másik tálban, szintén jól keverjük össze.
  • Mártsuk a spárgát előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres panko-parmezánba, és fújjuk be olívaolajjal.
  • Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, helyezzük a panírozott spárgát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Süssük 12-14 percig, félidőben megfordítva, amíg aranyszínű nem lesz.

Megjegyzés

Air Fryerben  193 °C -on 6-7 perc alatt kész. Egy abszolút jó módja annak, hogy zöldségeket egyél! Ha azt tapasztalnád, hogy a bunda nem akar tapadni a spárgára, adj még hozzá lisztet, és megoldódik a probléma. 

Tápanyagok

Energia: 110kcal
Kulcsszó parmezán, spárga
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: