Parmezános bundában sült spárga
Ez a ropogós, aranyszínű parmezános sült spárga ízletes módja a zöldségfogyasztásnak! 15 perc alatt kész a sütőben. Vendégvárásra, vagy egy laza tévénézős programhoz is tökéletes.
Hozzávalók
- 1/2 kg (kb. 20 db) spárga, a kemény részeit a végéről levágva
- 80 g panko morzsa
- 60 g reszelt parmezán
- 2 ek liszt
- 2 db nagyobb tojás
- oliva olaj spray
- oregáno, a rozmaring, só, bors és fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
- Keverjük össze a zsemlemorzsát, a fűszereket és a parmezánt, egy nagy tálban.
- A tojást és a lisztet egy másik tálban, szintén jól keverjük össze.
- Mártsuk a spárgát előbb a tojásos keverékbe, majd a fűszeres panko-parmezánba, és fújjuk be olívaolajjal.
- Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, helyezzük a panírozott spárgát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süssük 12-14 percig, félidőben megfordítva, amíg aranyszínű nem lesz.
Megjegyzés
Air Fryerben 193 °C -on 6-7 perc alatt kész. Egy abszolút jó módja annak, hogy zöldségeket egyél! Ha azt tapasztalnád, hogy a bunda nem akar tapadni a spárgára, adj még hozzá lisztet, és megoldódik a probléma.
Tápanyagok
Energia: 110kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!