Egy egyszerű és gyors fitt ebédötlet: Zöldséges pulykagombóc
Laktató, mégis könnyen elkészíthető diétás ételt keresel? Ez a recept remek választás lehet akkor, ha finomat és táplálót szeretnél enni.
Hozzávalók
- 500 g pulyka darálthús
- 200 g apró szemű zabpehely
- 3 db tojás
- 2 db kápia paprika
- 500 g spenót
- egyéb zöldségek (édesburgonya, kelbimbó stb.)
- só, bors, fokhagymagranulátum ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb tálba keverjük össze a darált pulykahúst, a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a spenótot, az apróra vágott kápia paprikát, a 3 darab tojást, illetve a zabpelyhet is.
- A kedvenc zöldségeinket tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel, pároljuk meg fedő alatt, és ha kihűltek, adjuk hozzá a húsos masszához. Én ezúttal egy kevés kelbimbót, és egy darab édesburgonyát adtam hozzá, de ez bátran variálható a receptben.
- Ha alaposan összegyúrtuk a masszát, akkor hűtőbe, lefedve hagyjuk állni 10-15 percet. Ez ahhoz szükséges, hogy a zabpehely kellően megszívja magát, így fogunk kapni a végén egy gyúrható állagot.
- Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából kisebb méretű gombócokat, majd sorakoztassuk fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
- 180 Fokon, előmelegített sütőbe toljuk be a fasirt golyókat, majd időnként forgassuk meg őket.
- Akkor vannak készen a fasirtok, ha a külsejük szépen megpirult (ez körülbelül 25-30 perc), de ha nem vagyunk biztosak benne, egy darabot akár el is felezhetünk.
- Tálalhatjuk párolt barna, vagy basmati rizzsel, bulgurral, vagy akár kuszkusszal is.
Megjegyzés
A zöldséges pulykagombóc a rosttartalma, és a fehérjetartalma miatt kiváló lehet diétás ebédnek vagy vacsorának. Ezt az ételt könnyedén magunkkal tudjuk vinni akár a munkahelyünkre is.
Köretként készíthetünk mellé rizst, kuszkuszt, vagy bulgurt is.
Köretként készíthetünk mellé rizst, kuszkuszt, vagy bulgurt is.
Tápanyagok
Energia: 440kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!