Fokhagymás, parmezános sült sárgarépa
Finom és egyszerű zöldséges köret! A vitaminokban gazdag répa a panko morzsás parmezános bevonattal tökéletesen ropogóssá válik. Egy egyszerű recept a vacsoraasztalra, vagy csak ha valamit éppen rágcsálni támad kedvünk.
Hozzávalók
- 1 kg sárgarépa összevágva (bébirépából a legjobb)
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 25 gram reszelt parmezán sajt
- 2 ek panko zsemlemorzsa (vagy normál zsemlemorzsa)
- só, bors, apróra vágott petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Enyhén zsírozzunk vagy fújjunk be egy sütőlapot sütőolaj spray-vel.
- Keverjük össze egy nagy tálban az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a répát, és keverjük jól össze, hogy a zsemlemorzsás-sajtos keverék teljesen bevonja a sárgarépát.
- Rendezzük el a sárgarépát a tepsiben, és süssük 20-25 percig, amíg megpuhul. Félidőben egy spatulával forgassuk meg.
- Vegyük ki a sütőből, szórjunk rá apróra vágott petrezselymet és azonnal tálalhatjuk.
Megjegyzés
Kívülről ropogós, a széleken enyhén karamellizált, belülről pedig puha, fokhagymás, parmezános, sült sárgarépa, amelyet szuper könnyű elkészíteni. Az egész család imádni fogja!
Tápanyagok
Energia: 176kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!