sertésszűz szeletek tányéron salátaágyon

Ropogós steak fűszerágyon sütve

Csak 20 percet vesz igénybe ez az ínycsiklandó étel! A fűszernövények aromája tökéletesen átjárja a hússzeletek minden egyes részét, és illatuk belengi az egész konyhát! Köretként az escarolet javasoljuk, mivel számos előnnyel büszkélkedhet a szervezet számára és az egyszerűbb ételeket is feldobja, de igazából bármilyen más salival is nyerő. A lényeg a friss fűszernövényekben van!
Még nincs értékelés
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes Idő 20 minutes
Fogás Ebéd, Vacsora
Étrend Diétás receptek
Adag 4
Energia 244 kcal

Hozzávalók
  

  • 450 g szűzpecsenye, kb. 2 cm-es csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 ág friss kakukkfű
  • 3 ág friss zsálya
  • 1 ág friss rozmaring
  • 500 g escarole (endívia) saláta

Elkészítés
 

  • Szórd meg a steaket sóval és borssal. Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Helyezd bele a steaket, és süsd, amíg az egyik oldala kap egy kis barna színt (kb. 3 perc).
  • Fordítsd meg a steaket, és add hozzá az olajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a zsályát és a rozmaringot. Ezt az oldalt is süsd 3-4 percig. Tedd át a steaket egy tányérra, és hintsd meg a fokhagymával és a fűszernövényekkel. Fóliával takard le.
  • Tegyük a serpenyőbe az escarole-t, sózzuk és borsozzuk ezt is. Kb. 2 perc elég neki, és már összeesik.
  • Vékonyan szeleteld fel a steaket. Zöld körettel és a ropogós fűszernövényekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Egy jó steak recepttel nem tudunk hibázni. A rozmaring és a fokhagyma íze átjárja a húst, a zsálya és a kakukkfű párosa pedig megkoronázza az egész fogást. Érdemes mellé egy próbát tenni az escarole-salátával, mert jóval több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint pl. a jégsaláta.

Tápanyagok

Energia: 244kcal
Kulcsszó ropogós steak, steak
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!

Ezek is érdekelhetnek: