Ropogós steak fűszerágyon sütve
Csak 20 percet vesz igénybe ez az ínycsiklandó étel! A fűszernövények aromája tökéletesen átjárja a hússzeletek minden egyes részét, és illatuk belengi az egész konyhát! Köretként az escarolet javasoljuk, mivel számos előnnyel büszkélkedhet a szervezet számára és az egyszerűbb ételeket is feldobja, de igazából bármilyen más salival is nyerő. A lényeg a friss fűszernövényekben van!
Hozzávalók
- 450 g szűzpecsenye, kb. 2 cm-es csíkokra vágva
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek szőlőmagolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 ág friss kakukkfű
- 3 ág friss zsálya
- 1 ág friss rozmaring
- 500 g escarole (endívia) saláta
Elkészítés
- Szórd meg a steaket sóval és borssal. Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Helyezd bele a steaket, és süsd, amíg az egyik oldala kap egy kis barna színt (kb. 3 perc).
- Fordítsd meg a steaket, és add hozzá az olajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a zsályát és a rozmaringot. Ezt az oldalt is süsd 3-4 percig. Tedd át a steaket egy tányérra, és hintsd meg a fokhagymával és a fűszernövényekkel. Fóliával takard le.
- Tegyük a serpenyőbe az escarole-t, sózzuk és borsozzuk ezt is. Kb. 2 perc elég neki, és már összeesik.
- Vékonyan szeleteld fel a steaket. Zöld körettel és a ropogós fűszernövényekkel tálaljuk.
Megjegyzés
Egy jó steak recepttel nem tudunk hibázni. A rozmaring és a fokhagyma íze átjárja a húst, a zsálya és a kakukkfű párosa pedig megkoronázza az egész fogást. Érdemes mellé egy próbát tenni az escarole-salátával, mert jóval több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint pl. a jégsaláta.
Tápanyagok
Energia: 244kcal
Próbáltad a receptet?Let us know how it was!